Saçarası-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 23 Aralık 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.651
    Beğenildi:
    5.190
    Ödül Puanları:
    438
    1 su bardağı pudra şeker veya 1 ölçü baklava şurubu
    Yapılışı: Tepsi yağlanır. Bir kapta yumurta, tereyağı, su, tuz ve alabildiği kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır, yaş bez örtülür, 30 dakika dinlendirilir. Çok ince açılır, eritilmiş yağdan bir kaşık serperek yağlanır, ikiye katlanır. Orta kısmına kaymak koyularak çubuk şeklinde sarılır. Tepsinin dışından başlayarak içe doğru döşenir. Yufkalar bitince kalan yağ kızdırılır, üzerine serperek gezdirilir. Fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Yüzüne pudra şekeri serpilir veya soğuk tatlı şurubu gezdirilir.
     
  2. 11 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    yalnislikla basligi düzenliyeyim derken kopyalamisim kusuruma bakmayin
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.