Safran

Konusu 'Baharatlar' forumundadır ve yaren_76 tarafından 29 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    29 Haziran 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  1. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.069
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Safran : Safran, kullanıldığı yemeğe sapsarı bir renk verir. Keskin ve hafif acımsı bir tadı vardır. Bazı balık ve deniz mahsulleri yahnilerinde, pilavlarda ve sütlü, pirinçli tatlılarda kullanılır. Zeytinyağında ise hiç erimez. Ayrıca safrandan zerde adı verilen bir tatlı da yapılır.
     
  2. 5 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  3. birtat

    birtat Guest

    bu özelliğinden sebep;
    iştah açıcıdır.

    safranın hakikisi; bordoya çalan renktedir. pahalıdır. (2,5 gram; 8-14 ytl)
    sarımsıya çalan rengine yalancı safran (haspir-aspir) der'ler. 20 gram 2-3 ytl..

    pilav - makarnalara renk vermek için bi şi diyemem ama;
    aranılan şifa için; hakiki safranda bulunan şifa, yalancı safran da bulunmaz..

    safranın şifalı bitki yönünden incelenmesini ilerde yaparım. :teytey: