Sağlıklı Mutfağın Püf Noktaları

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve breakforlove tarafından 25 Ekim 2007 başlatılmıştır.

    25 Ekim 2007
    Konu Sahibi : breakforlove
  1. breakforlove

    breakforlove Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.401
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    1- Yemek yaparken, fırın, ızgara, buğulama ve haşlama gibi yağsız pişirme yöntemlerini kullanın.


    2- Sık sık balık ve tavuk eti yiyin.

    3- Etlerdeki görünür yağları temizleyin, tavuğun ve balığın derisini yemekten kaçının. Unutmayın, balık ve tavuk derisi fazla miktarda yağ içerir.

    4- Sıvı yağları ve doymamış yağlar açısından zengin margarinleri tercih edin.

    5- Kızartmalarınızı teflon tavada ve az miktarda sıvı yağ kullanarak yapın. Yemek yaparken kullandığınız yağ miktarını dengede tutun. Fritözde kızartma yapıyorsanız, çok çeşitli besinleri birarada kızartmamaya dikkat edin ve fritöz yağını en fazla beş kez kullanın. Az yağ kullanmanın yemeğin lezzetini azaltmasını önlemek için, yemeğin pişmesinden sonra tencerenin üstünde biriken yağları bir kaşıkla alabilirsiniz. Bu, toplam yağ alımınızı düşürmenin çok etkili bir yoludur.
     
  2. 25 Ekim 2007
    Konu Sahibi : breakforlove
  3. Gulpare

    Gulpare Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    805
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    86
    Bilgiler icin tesekkürler,gercekten yararli bunlar.
     
  4. 25 Ekim 2007
    Konu Sahibi : breakforlove
  5. breakforlove

    breakforlove Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.401
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    vallahi bilmem . mutfakla aram yok ama olanlar için:) tşk :)
     
  6. 25 Ekim 2007
    Konu Sahibi : breakforlove
  7. emotionum

    emotionum Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2007
    Mesajlar:
    288
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    teşekkürler
     
  8. 25 Ekim 2007
    Konu Sahibi : breakforlove
  9. lightcola fun

    lightcola fun Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    155
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    TEŞEKKÜRLER ARKADAŞIM EMEĞİNE SAĞLIKa.s.