Sağlıklı Ve Kalıcı Kilo Vermek İçin Bunları Unutmayın...

Konusu 'Sağlıklı Beslenme' forumundadır ve mushu tarafından 7 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    7 Aralık 2009
    Konu Sahibi : mushu
  1. mushu

    mushu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2009
    Mesajlar:
    221
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Selam kızlar opuyorumnanaktan nette bulduğum bağzı bilgileri sizlerle paylaşmak istedim. Umarım bu bilgiler işinize yarar biraz uzun ama bence okuyun:kahve: benim hoşuma gitti

    KİLO VERMEK İÇİN BUNLARI UNUTMAYIN

    1. Porsiyon ölçülerinizi küçültün. Kendinize yasaklar koymak yerine her şeyden tüketip küçük miktarlarda tercih etmeyi deneyin. Tabağınızı yarım bırakın veya karşınızdaki ile paylaşın

    2. Çay ve kahvede şeker kullanıyorsanız bırakın. Günde 5 şeker 100 kalori enerji verir. Her gün sadece 100 kaloriden vazgeçerek yılda 36 bin 500 kalori tasarruf edersiniz, bunun karşılığında yıl sonunda 5 kg zayıflamış olursunuz. Tam tersini düşünmek belki daha etkili olabilir. Her gün 5 şeker yemek, yıl sonunda 5 kg yağ anlamına geliyor.

    3. Salataya eklediğiniz yağ miktarını gözden geçirin. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı yeterlidir. almanız demektir. Günde 50 kalori fazla tüketmek, yılda 2 - 3 kg Fazlada her bir kaşık 50 kalori yağlanmanıza sebep olur.

    4. Kuru baklagilleri haftada 1 - 2 kez mutlaka yemeye çalışın. Mercimek, nohut, kuru fasulyeyi ihmal etmeyin. Sıcak yemek yapmak dışında haşlayıp salatalarınıza karıştırabilirsiniz, çorba olarak tercih edebilirsiniz. Kuru baklagiller lif içeriği sebebiyle daha uzun süre tok tutar ve kilo vermeye yardımcı olur.

    5. Doymuş yağ tüketimini azaltın. Süt, yoğurt, peynir ve etlerin yağsız kısımlarını tercih edin. Böylece daha az yağ tüketerek hem depo yağlarınıza hem de yüksek kolesterole karşı önlem almış olursunuz.

    6. Alkol tüketiminizi sınırlandırın. Fazla miktarda (günlük 100 ml’ den fazla) alkol tüketen kişilerde hastalığa yakalanma riski daha yüksektir. Alkol seviyorsanız tercihiniz hep şarap olsun. Rakı, votka ve viski içtiğinizde yüzde 45- 50 oranında alkol alırsınız, oysa şarabın alkol oranı yüzde 12 -15 dir. 1 gram alkolün 7 kalori olduğunu unutmayın.

    7. Her sabah aynı kahvaltıyı etmeyin. Bazı günler yeme biçiminizi değiştirin, tek yönlü beslenmeyin, farklı tatları deneyin.
    Örneğin: Meyve salatası ile yoğurt, Yulaf ile süt, Meyve ile badem, Süt ile meyve, Peynir - ekmek, Tost, Simit - peynir, Omlet ile ekmek, Çorba

    8. Fiziksel açlıkla duygusal açlığı ayırt etmeye çalışın. Sakın cesaretinizi kaybetmeyin. Hiçbirimiz mükemmel değiliz ve her zaman aynı disiplinde olamayabiliriz. Hep pozitif düşünün.

    9. Öğün atlamayın. Öğün atlamayı alışkanlık haline getirmeyin. Çünkü atlanan her öğünden sonra, diğer öğündeki besin tüketimi daha fazla olmaktadır. Beslenmenizi bu konuda yeniden gözden geçirin.

    10. Ara öğün yapmayı unutmayın. Az ve sık yeme prensibiyle metabolik hızınız artar, kan şekeriniz dengede olur ve açlık hissetmezsiniz. Uzun süre aç kalmak özellikle öğle yemeği yedikten sonra 6 - 7 saat aç kalıp akşam yemeğini geç yemek kilo alımında önemli bir etkendir. Bunun için 3 saatten fazla aç kalmamaya özen gösterin.
    Örneğin: 3 kuru kayısı, 2 parça ceviz, Yarım paket diyet bisküvi, 1 bardak süt ile kahve 1 kutu yoğurt, 10 -15 adet yaban mersini, 1 kutu az yağlı süt, 1 adet taze meyve, Yarım paket diyet çubuk kraker, ayran, 1/2 simit, peynir, Light kaşarlı kepekli tost, söğüş sebze, 1 kutu meyveli yoğurt, 10 fındık, 1 avuç beyaz leblebi, 1 bardak kefir, 5 adet kuru erik, 10 badem, Yarım yufkadan sebzeli yağsız gözleme, 1 bardak light ayran

    11. Su içmekte zorlanıyorsanız şişeyle tüketmeyi deneyin. Bardak saymakta zorlanıyorsanız, şişeyle içmeyi deneyin. Su içmek hem kilo vermenizi kolaylaştırır, hem de cildiniz için çok önemlidir.

    12. Çeşitli beslenin. Hiçbir besin tek başına mucizevi bir özelliğe sahip değildir ve hiçbir besin de tek başına suçlu değildir. Hedefiniz hep ölçülü beslenmek olsun.

    13. Zeytinyağını ve yağlı tohumları tüketirken kontrolü elden bırakmayın. Zeytinyağının kalp dostu olduğu birçok araştırmada kanıtlanmıştır. Ancak tüm yağlar gibi, 1 gramı 9 kalori içerir ve fazla tüketimi şişmanlığa sebep olur. 10 fındık veya badem veya 3 ceviz, 1 tatlı kaşığı yağa eşittir ölçülü tüketin.

    14. Etiket okumaya başlayın. Kendi kendinizi kontrol ederken ve doğru besini ararken, mutlaka etiketleri okuyun. Besinlerin kalori, yağ ve tuz değer-lerini, son kullanma tarihlerini inceleyin. Şekersiz ve lifli ürünleri tercih edin.

    15. Yaşam biçimi ve düşünce şeklinizi yeniden yapılandırın. Dengeli beslenme ve iyi yaşamı hayatınızın bir parçası haline getirin ve etrafınıza da bunu anlatın. Arkadaşınıza giderken pasta almak yerine, taze meyve sepeti veya zeytinyağı ürünlerinden bir sepet
    hazırlayabilirsiniz.

    bunlara uyarsak sağlıklı bir şekilde kilo vermiş oluruz :eek:
     
  2. 7 Aralık 2009
    Konu Sahibi : mushu
  3. mushu

    mushu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2009
    Mesajlar:
    221
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    hihoyyythihoyyythihoyyythihoyyyt
    Sağlıklı beslenme ve kilo verme ile ilgili bulduğum bilgileri burda paylaşmaya devam edicem :lepi: sizlerin yorum ve bilgilerinizide bekliyorum:kahve:
     
  4. 8 Aralık 2009
    Konu Sahibi : mushu
  5. mushu

    mushu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2009
    Mesajlar:
    221
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    a.s.İŞTAHINIZI YENMEK İÇİN

    1. Daha uzun süre çiğneyin: Yiyecekleri uzun süre çiğnedikten sonra yutmak, beyinin vücuda giren besinleri kaydetmesine zaman tanımak anlamına gelir. Üstelik tat alma duyusu da daha fazla tatmin edilir. Böylece doyduğunuzu anlamanıza yemeye son vermeniz arasındaki zaman kısalıyor.

    2. Güç harcayarak egzersiz yapın: Egzersizleriniz zorlaştıkça vücut ısınız artıyor ve daha fazla kalori yakmaya başlıyorsunuz. Bu durumda egzersizi takip eden bir kaç saat boyunca iştahınızın bastırılmasına neden oluyor. Böyle bir durumda, normal öğün saatinden bir kaç saat önce egzersiz yapmaya başlamak en mantıklısı. Çünkü öğün saati geldiğinde spor yapmanın verdiği etkiyle iştahınız biraz daha kapalı olacaktır. Ama asla öğün atlama hatasına düşmeyin. Hem vücudunuz güçsüz düşer, hem de bir süre sonra aşırı yeme isteği duyarsınız.

    3. Tat alma duyunuzu tatmin edin: Yapılan araştırmalara göre değişik tatlarla bu duyuyu tatmin etmek, daha az miktarla yetinebilmemizi sağlıyor. Sürekli aynı yemeği yemek ise, özellikle de tadı hoşunuza gitmiyorsa, bir süre sonra tat alma mekanizmanızın kendini iptal etmesine neden oluyor. Bu yüzden de kendinizi sanki hiç yemek yememiş gibi hissedebiliyorsunuz. Bu durumu engellemek için öğünlerinizi taze otlarla ve baharatlarla tatlandırabilirsiniz.

    4. Atıştırma krizlerini engelleyin: Gün içinde sık ve az öğünler yemek, iştahınızın kontrolden çıkmasını önlemenin en kolay yolu. Belki yine arada birşeyler atıştırmak isteyebilirsiniz ama sizi doyuracak miktarla çok az olacaktır. Böyle bir durumda atıştırmak için sağlıklı karbonhidratlara yönelin.

    5. Daha fazla su için: Su içmek kendinizi tok hissetmenize yardımcı olduğu için önemli Ayrıca vücudunuz susuz kaldığında çoğu zaman açlık hissine benzeyen sinyaller gönderiyor. Bol su içmek bedeninizin su istediği zamanlarda yemeğe yönelmenizi de önler.

    nete bulduğum bu bilgilerde işimize yarıyacaktır
    a.s.a.s.
     
  6. 13 Aralık 2009
    Konu Sahibi : mushu
  7. atospatos

    atospatos Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    135
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    güzel paylaşım.teşekküler.
     
  8. 3 Ocak 2010
    Konu Sahibi : mushu
  9. askcicegi

    askcicegi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Nisan 2008
    Mesajlar:
    175
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    paylasimlar icin tskler elinize saglik..
     
  10. 5 Ocak 2010
    Konu Sahibi : mushu
  11. cimcime50

    cimcime50 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.803
    Beğenildi:
    300
    Ödül Puanları:
    153
    teşekkürler canım
     
  12. 14 Ocak 2010
    Konu Sahibi : mushu
  13. emremustafa

    emremustafa canım oğullarım Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2008
    Mesajlar:
    78
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Teşekkürler...................Devamını bekliyoruz......................
     
  14. 17 Ocak 2010
    Konu Sahibi : mushu
  15. mushu

    mushu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2009
    Mesajlar:
    221
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    cokacimcoook Sağlıklı beslenme yeterli ve dengeli beslenmedir.Vücudumuzu oluşturan hücrelerin düzenli ve dengeli çalışması için besin öğelerinden yani yağlar, karbonhidratlar, proteinler, vitaminler ve minerallerden yeterli miktarda almalıyız. Vücudumuzun tüm besin maddelerine ihtiyacı vardır. Tek taraflı beslenmek yani sadece protein veya karbonhidratla beslenmek yanlıştır. Dengeli beslenerek vitaminler, mineraller ve lifler gibi önemli besin maddelerinden de almış oluruz.

    $beslenme-piramidi.jpg

    Beslenme piramidi 5 ana besin grubunu içerir. Piramit en altta yer alan ve sıklıkla tüketilmesi gereken karbonhidratlarla başlar ve daha az tüketilmesi gereken gıdalara doğru gider. Bu besin grupları karbonhidratlar, mineraller, proteinler, yağ ve şekerdir.Beslenme piramidi gıdaların doğru seçimi için rehberiniz olmalıdır.

    Karbonhidratlar:Alt grupta yer alan ve sıklıkla tüketilmesi gereken gıdalardır. Karbonhidratlar pirinç, bulgur, makarna gibi tahıllardır.

    Mineraller: Sağlıklı yaşam için gereklidir. Mineraller (kalsiyum, bakır, iyot, demir, çinko vb.) sebze ve meyvelerde bulunur, hücre korunması ve sağlıklı diş, kemik, cilt yapısı için önemlidir. Mineraller ayrıca kalp ritmi, kan basıncı, vücuttaki sıvı dengesi gibi daha birçok düzenleyici fonksiyonlarda rol oynar.

    Proteinler: Vücudun en etkili kalori yakıcı bölümü olan kas dokusunu güçlendirmek açısından çok önemlidir. Protein ette, süt ürünlerinde ve daha az olarak hububat ürünlerinde bulunmaktadır.

    Yağ-şeker: Yağ ve şeker, çok az tüketilmesi gereken gıdalardır fakat A, D, E ve K vitaminleri gibi vücudumuz için önemli vitaminleri taşıma görevi yaptıklarından dolayı sağlığımız için yenilmesi de çok önemlidir. Sıvı ve katı yağlar, şeker ve tatlılar bu grupta yer alır.

    Yemek yeme alışkanlığımız zihinsel ve bedensel faaliyetlerimizi etkileyen unsurlardan biridir. Sağlıksız beslenme düşünme ve kavrama yeteneğinin azalmasına ve hafıza kayıplarına neden olur. Günde 8 saat uyuduğunuz halde kendinizi yorgun hissediyor, bedensel, zihinsel faaliyetlerinizde çabuk yoruluyor, hafıza ve düşüncenizde azalma görüyorsanız mutlaka yemek yeme alışkanlığınızı gözden geçirin

    turkbayragi
     
  16. 26 Ocak 2010
    Konu Sahibi : mushu
  17. KIZILCIKLI

    KIZILCIKLI Kıskandığım Denizlerdesin Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.652
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    paylasım için tşkler...
    bende acıktıgımı hissettigim an hemen bi bardak su içiyorum birde yemeklerden önce içiyorum daha az yemek yemek için ; benım diyetımde bu işte.
     
  18. 30 Nisan 2010
    Konu Sahibi : mushu
  19. kalemm

    kalemm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2010
    Mesajlar:
    593
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    108
    arkadaşlar zayıflama hapı kullanan var mı? nolur bi akıl verin