Sakallı poğaça

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve AkdenizHandan tarafından 5 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    5 Haziran 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  1. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    1-2 avuç unu yoğurma kabına alıp, kuru maya, tuz ve toz şekerle iyice karıştırın. Yoğurdu, sıvı yağı ve yumurta akını ilave edip yoğurun. Ele hafif yapışan, yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edin. Üzerini kapatıp ılık bir ortamda hamur iki katı hacme ulaşana kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 15-20 dakika daha tepsi mayasına bırakın. 185 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Poğaçalarınız ılındıktan sonra bir bıçakla ortalarından yarısına kadar kesip, içine biraz dışarı taşacak şekilde peynir sürün. Taşan peynirleri ince kıyılmış maydanoza batırıp servis yapın. AFİYET OLSUN...
     
    Son düzenleme: 11 Haziran 2008
  2. 5 Haziran 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  3. Elis

    Elis Guest

    hani resim nerde...ben nerden bilecem sakallimi sakalsizmi diye:eek:klava:
     
  4. 8 Haziran 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  5. tılsım33

    tılsım33 Guest

    hakkat ya resimli olsa daha ii olur tarfiler
     
  6. 10 Haziran 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  7. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    [​IMG]
    sakallı pogça
     
    Son düzenleme: 11 Haziran 2008