Şakir Ağa Kebabı

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve Elif tarafından 17 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    17 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    Kenarları yüksek bir kek kalıbını yağa bulayıp, bir kenara bırakın.
    Sütün yarısını bir tencereye koyarak ateşe oturtun.
    Buna ufalanmış bayat ekmek içini katın ve karıştırın.
    Beş dakika sonra ateşten indirin.
    Rendelenmiş soğanı kıymayla birlikte bir tepsiye koyun.
    Buna sütlü ekmek içini, yumurtaları, tuzu ve karabiberi ekleyip, yoğurun.
    Sonra bu karışımı yağlanmış olan kek kalıbının içine boşaltın ve elinizle her tarafına eşit olarak yayın.
    Üstünü iyice yağlanmış olan kağıtla örttükten sonra, orta ısılı fırında yarım saat pişirin.
    Patatesleri haşladıktan sonra kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin.
    Ezilen patatesleri kalan margarin ve sütle birlikte bir tencereye koyup, ateşe oturtun.
    Beş dakika kadar karıştırarak pişirin.
    Pişmiş eti fırından çıkarın ve bir tabağa ters çevirerek boşaltın.
    Püreyi etin üzerine döküp, kaşıkla biçimlendirin.
    Rendelenmiş kaşar peynirini de pürenin üstüne serptikten sonra tekrar fırına sürün ve üzer kızarıncaya kadar bırakın.
    Yemeği fırından çıkarınca üstüne kırmızı biberi serpip, sıcak olarak servis yapın.