Sakızlı Güllaç-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve pinaripekci tarafından 26 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    26 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  1. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    ramazanın tatlı taraflarından...

    süt toz şeker ve damla sakızı ıyıce kaynatılır.

    1 paket güllaç yufkası(10 adet)
    1-2 parça damla sakızı
    2 lt süt
    3 su bardağı toz şeker
    2 yemek kaşığı gülsuyu
    2 su bardağı ceviz kırığı
    1 çay bardağı nar tanesi
    1 çay bardağı dövülmüş antep

    güllaç yufkaları kırılarak borcama yerleştirin katların aralarına hafif ılımış süt gezdirin.yufkaların yarısına gelince ceviz serpiştirin.en üst kat yapıldıktan sonra gül suyunu serpip 1-2 saat sütü çekmesini bekleyin.daha sonra nar ve dövülmüş anteple süsleyin.soğuk servis edin.afiyet olsun efendim.hayırlı ramazanlar...
     
  2. 26 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  3. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
     
  4. 26 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  5. miskokulum

    miskokulum canlarım...Kağan&Kerem Üye

    Katılım:
    19 Aralık 2008
    Mesajlar:
    18.093
    Beğenildi:
    389
    Ödül Puanları:
    238
    eline sağlık canım,çok güzel görünüyor,en sevdiğim tatlılardan biridir,yaptığım zaman oturup bir tepsiyi yiyorum.ama gülsuyuyla sevmiyorum
     
  6. 26 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  7. ArmutTatlisi

    ArmutTatlisi Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    18 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    4.070
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    ellerine sağlık cnm bugün güllaç yapıcaktım bunu gördüğüm iyi oldu sakızlı hiç denememiştim bi deneyeyim ama ben gül suyu katmıyorum sakızlı nasıl olcak çok merak ediyorum teşekkürleropuyorumnanaktan
     
  8. 26 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  9. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    bende çok az koyuyorum gulsuyunu 2 kasık bellı belırsız hafıf bır kokusu oluyor.çok olursa bende hoşlanmıyorum..guzel yorum için teşekkürler cnmopuyorumnanaktan

    sakızlı çok hoş oluyor karabıberım..inşallah sende beğenirsin..yaptığında foto ekleyebılırsen memnun olurm cnm..şimdiden afiyet olsun..opuyorumnanaktan
     
  10. 26 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  11. ArmutTatlisi

    ArmutTatlisi Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    18 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    4.070
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    sakızlı çok hoş oluyor karabıberım..inşallah sende beğenirsin..yaptığında foto ekleyebılırsen memnun olurm cnm..şimdiden afiyet olsun..opuyorumnanaktan[/QUOTE]

    tamam cnm benim eklemeye çalışıcam. soğol cnm benim beğenirim tabiopuyorumnanaktan
     
  12. 26 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  13. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    tamam cnm benim eklemeye çalışıcam. soğol cnm benim beğenirim tabiopuyorumnanaktan[/QUOTE]

    beklerm datluuuum..opuyorumnanaktan
     
  14. 27 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  15. PasakliMinikTanrica

    PasakliMinikTanrica her şey güzel olacak... Pro Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2008
    Mesajlar:
    12.797
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    198
    pınarcım güllaça bayılırım annemde çok güzel yapar hihoyyyt
    bu sene mutlaka bende yapacağım
    anneme sürpriz yapmak istiyorum inşallah becerebilirim

    bi de ben damla sakızı yerine ege tarafından aldığım sakız reçelini kullanıyorum yaptığım bütün tatlılara
    mükemmel bi lezzet veriyor :lepi:
    yani bu tarifte damla sakızı olmasa bile ben mutlaka ekleyecektim zemuszemus
     
  16. 27 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  17. EU2

    EU2 Guest

    güllaça bayılıyorum ,,özellikle yaz ayına denk gelen ramazanda çok hafif bir tatlıı,,,çok ta güzel görünüyor ellerine sağlık..a.s.
     
  18. 27 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  19. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    güllaç yapraklarını ıslattıktan sonra arasına muz dilimleyip koyuyorum ölede güzeloluyor