Sakızlı muhallebi

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Çxoxpçxux tarafından 28 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    28 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  1. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    kızım süt içmez ama buna bayılıyor



    5 yem. kaş. un
    5 su bar. süt
    1 su bar. şeker
    vanilya
    2 ad. Falım damla sakızı (hani şu çiğnediğimiz sakızlard)
    3 yem. kaş. kakao

    kakao hariç bütün malzemeleri karıştırarak pişir inmesine yakın 1 kaş. margarin ekle ocaktan al mixerle 10 dakika iyice çırp 4-5 yem kaşığı kadarı tencerede kalsın gerisini borcama döko ayırdığın 4-5 yem. kaş. kakao ve 1 bardak süt ekle birazcık daha pişir bunuda borcamdaki muhallebinin üzerine boşalt

    çok güzel oluyor afiyet olsun
     
  2. 28 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  3. Burcuxoxzge

    Burcuxoxzge Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2007
    Mesajlar:
    11.973
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    198
    Ay ben bu gün bunu deniycem sanırım. kolay bişiye benziyor hemde içinde gerçek sakızlı ilk duyuyorum değişik olabilir...
     
  4. 28 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  5. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    yalnız sakız şu mavi jelatine sarılı olan damla sakızı dene herkes çok beğeniyor
    şimdiden afiyet olsun sonucunu alınca yaz
     
  6. 28 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  7. Burcuxoxzge

    Burcuxoxzge Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2007
    Mesajlar:
    11.973
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    198
    canım ya kafama bir şey takıldı ama baktım sen yoksun bende kendi kafama göre yaptım. şu an soğuyor. servis esnasında fotosunu çekerim...yerimseniben
    hani yukarda 5 bardak süt demişsin malzemenin tamamını koy demişsin. ama kakao ekleme aşamasında 1 bardak daha süt ekleyip bişirin demişsin. bende toplam ölçümü 5 bardak onun br bardağını kakaoya ayırıcaz yoksa 5 bardakla pişirip 1 bardak ayrıcamı koyucaz anlamadım ama yaptım neticesinde... bakalım nasıl olacak:1rolleyes: ayrıca pişme aşamasında öyle güzel koktu ki yalan yok çay kaşığıyla tırtıkladım azcık. yemekteyiz programında olsam kesin taşlarlardı beni:roflol: nasıl olsa yabancı yemiycek:icecream: teselliye bakarmısın :roflol:
     
  8. 30 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  9. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    evet canım 5 bardak süt harici 1 bardak süt daha kullanacaksın
     
  10. 30 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  11. Burcuxoxzge

    Burcuxoxzge Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2007
    Mesajlar:
    11.973
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    198
    tadı çok mükemmell oldu yaaa..
    anlatamam yaaa soğuyunca kesimi falanda kolaydı. nasıl mis gibi kokuyordu. artık en kolay tatlı tarifim bu oldu. hele ki yeni evlenecek biri için nimet bu tarfiler nimet...
    tekrar teşekkür ederim canım...
     
  12. 31 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  13. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    beğendiğinize çok sevindim canım afiyet bal şeker olsun
     
  14. 5 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  15. flower84

    flower84 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2008
    Mesajlar:
    192
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    ya arkadaşlar .. bana tatlı kuponları verdiler migrostan aldım.çeşit çeşit tatlı var.hoşmerim haricindeki hepsini beğendim.dün de sakızlı muhallebisini yedim.ilk defa sakızlı muhallebi yedim tam bir harikaydı.işte bu dedim,ilk defa yememe rağmen anladım ki evde yapılanla aynı.çünkü daha önce sütlacını yemiştim hafif bir fırın sütlaç tadı da var.bilmesem evde yapılmış derim o derece.yani anlayacağınız sütlaçta aynı olunca anladım ki evde yapılandan farkı yok.yine evde yaparım migros uzak diye ama gidersem kesin alırım.fındıklı çokolasını kekin üzerine koyup yedim tam bir harika.sos olarak kullanılabilir kek vs.üzerine.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 5 Ocak 2009
  16. 5 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  17. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Ellerınıze saglık hafıf ve sutlu tatlılalara bayılırım..Yapıyorum sık sık..
    Yanlız burada damla sakızı bulmak zor eüü:KK43:
    Muhallebı de sakızlı guzel oluyo y a Hu
    Benım kızım da aynen canım sut sevmıyor ancak sutlu tatlıları yıyor..
    Mınık tatlı cadılar:p
    Bu arada vanılyasını ocaktan alınca katarsak cok daha guzel olur..
    Sevgıler
     
  18. 6 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Çxoxpçxux
  19. 7beyaz

    7beyaz Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    571
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ben yalancı tavuk göğsu yapmak için tırım tırım damla sakızı aradım. bu çiğnediğimiz sakızlardan demişsinizya içinde eriyormu pişerken? bende size pratik bir tarif vereyim malzemeleri çok kolay akılda kalıcı;


    3 kahve fincanı un (Türk kahvesi fincanında ölçüler)
    3 kahve fincanı şeker
    yarım paket margarin
    ben 1 yemek kaşığıda nişasta kayuyorum isterseniz koymayada bilirsiniz.
    ve damla sakızı..

    bu malzemeleri 1 litre süt ile iyice kıvama gelene kadar pişirin. kaynadıktan sonra altını kapatıp hemen yarım paket margarini çırparak eritin. borcamda hemen bir su gezdirin ( tatlı soğuyunca kolay çıkması için). tencereyi borcama boşaltın. azıcık soğuyunca dolaba atın bekletin. süper oluyor. hatta ben son seferde damla sakızı bulamadım. içine 1 paket vanilin ve büyük büyük portakal kabukları attım.pişince çıkardım kabukları. komşular tarifini bile istedi. neyse gayet pratik işte kolay gelsin :)