Sakızlı Muhallebi

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve aysim_u tarafından 28 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    28 Nisan 2009
    Konu Sahibi : aysim_u
  1. aysim_u

    aysim_u Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    196
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    kızlar bu tarif süper inanın herkes bayılacak, eşim sürekli istiyor.



    1) 1 adet falım damla sakız aromalı sakız
    2) 3 yemek kaşığı un
    3) 1 yemek kaşığı nişasta
    4) 1 litre süt
    5) yarım bardak şeker
    6) 1 vanilya
    7) yarım kaşıktan az margarin

    unu, nişastayı, şekeri ve sütü tencereye koyun. puding yapar gibi yapın. topaklanmasın sürekli karıştırın. kaynamaya başladığını görünce sakızı atın içine. iyice karıştırın. kaynamaya başlayınca vanilyayı atın. istediğimiz kıvam puding kıvamıdır. kıvama gelince ocaktan alın çok az margarin atın. karıştırın. afiyet olsun.
    4 kişilikten fazlasını istiyorsanız, malzemeleri iki katı kullanın ancak sakızı 2 yerine iki buçuk, nişastayı iki kaşık yerine iki buçuk, unu üç kaşık yerine üç buçuk kullanın. diğerlerini sadece iki katı kullanın sekiz kişilik olur.
     
  2. 28 Nisan 2009
    Konu Sahibi : aysim_u
  3. nem

    nem 20♥06♥2010 Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    7.331
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    ya ben bunu merak ediyodum hatta damla sakızını gerçek bildiğimiz sakız değil diye biliodumm....sırf merakımdan yapcam ilk fırsatta ..tarif için sgl cnm bnm:)
     
  4. 28 Nisan 2009
    Konu Sahibi : aysim_u
  5. camdankalp38

    camdankalp38 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.596
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    normal falım damla sakızı eriyomu muhallebinin içindeCADIARZU yada donunca nasıl oluyo belli olmuyomu normal sakız...çünkü gerçek damla sakızı limon tuzu görünümde bildiğim kadarıyla:1rolleyes: çok merak ettim yaw :uhm:
     
  6. 28 Nisan 2009
    Konu Sahibi : aysim_u
  7. aysim_u

    aysim_u Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    196
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    kızlar bende ilk okuduğumda şaşırmıştım damla sakızı farklı diye ama inanın eriyor zaten kaşıkla eze eze erir o. ayrıca süper oluyor. benimki son anda topaklama yaptı az bir şey bende blendırdan geçirdim(yada adı mikserdi hep karıştırıyorum parçaların adını). memnuniyet garanisi veriyorum kızlar deneyin:)
     
  8. 8 Haziran 2009
    Konu Sahibi : aysim_u
  9. asikadin21

    asikadin21 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2008
    Mesajlar:
    48
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    aysim cim tatlın çok güzel oldu inanki arka arkaya 2 kase yedim
    benim cimcimede bayıldı
    teşekkür ederm canım.bende ne yapsam diye düşünüyodm iyiki acmısım
    neti
    sayende..:lepi:
     
  10. 9 Haziran 2009
    Konu Sahibi : aysim_u
  11. aysim_u

    aysim_u Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    196
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    afiyet bal şekerr olsun canım benim, sende sağ olasın bebişinde:)
     
  12. 9 Haziran 2009
    Konu Sahibi : aysim_u
  13. cancu

    cancu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2009
    Mesajlar:
    4.262
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    ben bugün denedim kıvam falan herşey çok güsel gerçekten ama şeker az geldi yarım bardak değildir bence bnun ölçüsü rahat 1-1,5 bardağı kaldırır üstüne çikolata sos yapmak zorundayım yenebilmesi için cnm tarifine tekrar bi bak istersen a.s.
     
  14. 9 Haziran 2009
    Konu Sahibi : aysim_u
  15. aysim_u

    aysim_u Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    196
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    canım sen bayağı şekerli seviyorsun belli, şekerli vanilya attın dimi? bizimkilere şekerli geliyor. şekeri az gelirse arttırın tabii.
    birde ben bir şey eklemek istiyorum geç oldu ama ben tarifini değiştirmeden verdim ama mesela aslında ben kıvamı biraz daha koyu sevdiğim için fazladan yarım kaşık nişasta ve yarım kaşık un atıyorum. sizde istediğiniz kıvama göre arttırabilirsiniz malzemeleri ama sakın nişasta ve unu yarım kaşıktan fazla eklemeyin. en fazla yarım kaşık arttırın