Sakızlı Muhallebi

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve hokabaz21 tarafından 16 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    16 Eylül 2009
    Konu Sahibi : hokabaz21
  1. hokabaz21

    hokabaz21 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2009
    Mesajlar:
    200
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaşlar burda ben çiğnediğimiz damla sakızlarından kullanıyorum.



    1 su bardağı un
    2 yemek kaşığı tereyağı
    5 su bardağı süt
    1 su bardağı şeker
    1 paket vanilya
    2 tane damla sakızı

    süslemek için: kavrulmuş tel kadayıfı veya fındık kullanabilirsiniz.

    tencerede tereyağını eritiyoruz ve unu kavuruyoruz. başka bir kapta 5 su bardağı sütü ve 1 su bardağı şekeri eritiyoruz.
    un kavrulduktan sonra süt ve şeker karışımımızı tencereye yavaş yavaş boşaltarak karıştırıyoruz ki topaklanmasın. kıvamına alıncaya yakın sakızları atıyoruz . sakızlar eridikten sonra ocağı kapatıp vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
    işlem bittikten sonra kaselere döküp süsleme işlemini yapabilirsiniz.

    eğer topaklanma olursa mikserde döndürmenizi tavsiye ederim topaklanmayı çözüyor.
     
  2. 16 Eylül 2009
    Konu Sahibi : hokabaz21
  3. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    bayılırımmmmmmmm ellerine sağlıkk
     
  4. 16 Eylül 2009
    Konu Sahibi : hokabaz21
  5. hokabaz21

    hokabaz21 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2009
    Mesajlar:
    200
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    afiyet olsun canım ben de bayılarak yiyenlerdenim ve çok hafiftir..
     
  6. 16 Eylül 2009
    Konu Sahibi : hokabaz21
  7. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    evet hele yerken o kokusu ayyy cnm istedi şimdi :kedi:
     
  8. 17 Eylül 2009
    Konu Sahibi : hokabaz21
  9. fatma33

    fatma33 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    140
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    canım bende yaptımda bunu yalnız sakız koymadım çiğnediğimiz sakızlar olur değil mi?birde onu nasıl koyacağız küçük küçük kesip mi ekleyeceğiz?bi açıklarsan sevinirim
     
  10. 17 Eylül 2009
    Konu Sahibi : hokabaz21
  11. hokabaz21

    hokabaz21 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2009
    Mesajlar:
    200
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    çiğnediğimiz damla sakızlarından kullanıyorum hani bu beşli falan oluyo ya onlardan iki tane atıyorum direk kesmedende atsan eriyo sıcaklıklan ben öyle yapıyorum tekrar afiyet olsun...