Şakşuka/Antalya

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve yesilim tarafından 14 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    14 Eylül 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  1. yesilim

    yesilim Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2006
    Mesajlar:
    9.033
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    Patlıcanların üzerine tuz serpin, 30 dakika dinlendirip bol su ile yıkayın ve kurulayın. Kızgın yağda sırasıyla patates, patlıcan ve biberleri her tarafları hafif sararıncaya kadar kızartın. Delikli kepçe ile havlu kağıt üzerine çıkarın ve fazla yağlarını süzün. Isıtılmış zeytinyağında domatesleri ilave edin, karıştırarak 2-3 dakika kadar pişirin. Sarmısak, sirke, tuz, kızarttığınız patates, ve patlıcanları katıp harmanlayın. Üzerine biberleri serperek servis yapın. Afiyet olsun…
     
  2. 14 Eylül 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  3. yesilim

    yesilim Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2006
    Mesajlar:
    9.033
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
  4. 1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : yesilim
  5. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    ben bu saksukay hep duyardim ama nasil birsey oldugunu hic görmedim sadece patlicanli bir yemek oldugunu duymustum.yerimseniben
    demek saksuka buymus ama nefis görünüyocokacimcoook
    ellerine emeciklerine saglik yesilimopuyorumnanaktan
     
  6. 16 Nisan 2013
    Konu Sahibi : yesilim
  7. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Çok güzel oluyo ama bi o kadar yağlı işte :S