Şakşuka

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Elif tarafından 21 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    21 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.610
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 kilo kemer patlıcan
    1 kilo olgun domates
    3 diş sarımsak
    yarım kilo yoğurt
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı tuz

    Patlıcanları çizgili soyun.Uzunlamasına dörde bölün, iki cm. uzunluğunda doğra, 2 saat bol tuzlu suda tutun.
    Sosu için domatesleri soyun, robotda çekin, tavaya yağı koyun, domatesleri ilave edin, tuzunu, şekerini koyun, suyu çekesiye kadar orta ateşde pişir. Çok da katı yapmayın
    Patlıcanları süz, kurula, nar gibi kızartın.Havlu kağıdın üstüne dökün,yağını alın,sonra kayık tabağa koyun.Yoğurda sarımsakları dövün ilave edin, patlıcanların üstüne dökün. Domates sosunu da yoğurdun üstüne gezdirin
     
  2. 23 Mart 2013
    Konu Sahibi : Elif
  3. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Çok güzel ama bi o kadar da yağlı oluyo :S
     
    Son düzenleme: 23 Mart 2013
  4. 30 Mart 2013
    Konu Sahibi : Elif
  5. moonlight13

    moonlight13 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2010
    Mesajlar:
    107
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Elinize sağlık,harika görünüyor...
     
  6. 26 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Elif
  7. seral53

    seral53 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    102
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    yazın sık yaparım