Salad Nisuaz (Akdeniz Salatası)

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve dids tarafından 22 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    22 Şubat 2009
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    Diyet salata

    SOSUN TARİFİ
    Ayrı bir kapta sos malzemelerinin hepsini karıştırarak sosu hazırlayın.

    4 adet orta boy domates (soyulmuş ve dörde bölünmüş)
    250 gr. uzun yeşil fasulye (5 cm. uzunlukta kesilmiş ve haşlanmış)
    1 küçük yeşil biber (çok ince kıyılmış)
    1 adet büyük boy kuru soğan (halka halka doğranmış)
    1 adet marul veya kıvırcık salata (iri parçalar halinde kesilmiş)
    1 diş dövülmüş sarmısak
    1 kutu tonbalığı
    1 küçük kutu ançüez fileto (varsa)
    2 adet lop yumurta (dörde bölünmüş)
    Garnitür için kıyılmış maydanoz

    SOSUN MALZEMESİ
    2 yemek kaşığı sirke
    6 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı tatlı hardal
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    2 diş dövülmüş sarmısak

    Domates, fasülye, yeşil biber ve soğanı bir kaseye koyun. Hazırladığınız salata sosunun içine dövülmüş sarmısağı katın, sonra kasedeki malzemenin üzerine dökün.
    İri parçalar halinde kesilmiş olan marulu veya kıvırcık salatayı bir salata kasesine koyun ve hazırlamış olduğunuz malzemeyi tonbalığıyla birlikte üzerine yerleştirin.
    Sonra dikkatle karıştırın.
    Dörde bölünmüş yumurta ile ançüezi salatanın üzerine dizin, kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.