Salata Koniçiva (Sıcak Tavuklu Salata)

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve dids tarafından 22 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    22 Şubat 2009
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    Diyet salata

    Sos için derin bir kasenin içine mayonez, hardal, bunları açıp, inceltmek için ılık suyu ve sirkeyi koyalım. Tuz ve karabiberini de ekleyerek bir çatal veya çırpacakla iyice çırpıp, karıştıralım, bir kenara koyalım.
    Şimdi de bütün salata malzemelerini derin ve geniş bir salata kasesinin içine elimizle kırdığımız parçalar şeklinde yerleştirelim. Üzerine sosumuzu aktardıktan sonra en üste de tavuk soteyi aktaralım ve ılık olarak servise sunalım.

    2 adet orta büyüklükte tavuk göğsü (parmak şekli ve kalınlığında şeritler halinde doğranmış)
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    Varsa; 2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
    1 adet orta boy kuru soğan (incecik, halkalar şeklinde doğranmış)
    2 yemek kaşığı soya sosu
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    Arzuya göre:
    2 diş dövülmüş sarmısak

    SALATA İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER:
    1 adet göbek marul (yıkandıktan sonra elle iri parçalar halinde doğranmış)
    1 adet kıvırcık marul (yine elle iri parçalar şeklinde parçalanacak)
    Varsa: 1 demet taze fesleğen
    Ya da taze nane (incecik kıyılacak)

    SOSUN MALZEMESİ
    4 yemek kaşığı mayonez
    Yarım çay bardağı ılık su
    4 yemek kaşığı sirke (elma sirkesini tercih ederim)
    1 yemek kaşığı tatlı hardal
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Önce tavuk göğüslerini aşçıların “jülyen” dediği şekilde yani parmak kalınlığında ince uzun şeritler halinde doğrayalım. Bir tavaya zeytinyağını koyup, kızınca soğanları isterseniz sarmısakları ve çam fıstıklarını atıp bir dakika kadar çevirelim. Hemen üzerine doğranmış tavuk parçalarını ekleyerek 7-8 dakika kadar karıştırarak soteleyelim. Sonra da soya sosu ile tuz ve karabiberi serpiştirip, yine sürekli karıştırarak 5-6 dakika daha kavuralım ve tavukları ocaktan alalım.