Salata ve garnitür ipuçları

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve minta tarafından 11 Eylül 2007 başlatılmıştır.

    11 Eylül 2007
    Konu Sahibi : minta
  1. minta

    minta Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Mart 2007
    Mesajlar:
    158
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Salata yaparken öncelikle salata malzemelerinin ıslak olmamasına dikkat edilmelidir. Çünkü malzemenin ıslak olması, sosun malzemeye nüfus etmesini engeller. İyi bir salata için ayrıca, malzemelerin birbirini bütünler nitelikte olması gerekir. Örneğin kabakla dereotu, domatesle fesleğen, cevizle peynir birlikte kullanıldığında iyi sonuç verirler.

    Garnitür olarak hazırlanan sebzeler kaynayan pişirme suyuna atılıp 4-5 dakika pişirildikten sonra margarinle hafifçe çevirilmeli.
     
  2. 25 Eylül 2007
    Konu Sahibi : minta
  3. EU1

    EU1 Guest

    Teşekkürler Minta
     
  4. 25 Eylül 2007
    Konu Sahibi : minta
  5. minta

    minta Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Mart 2007
    Mesajlar:
    158
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    rica ederim afu ceylan:)