Salatalık biber turşusu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    1- Salatalık ve biber yıkanır. Çatalla bir iki yerinden delinir.
    2- 9 bardak suya 2 çorba kaşığı tuz konup kaynatılır.
    3- Biberler ve salatalıklar daldırılıp hemen çıkarılır.
    4- Kavanoza sarımsak ve maydanozla karışık olarak yerleştirilir.
    5- Haşlama suyuna sirke katılır. Üzerine doldurulur. Temiz bir ağırlık konup kapak kapatılır.
    6- Salatalık ve biber sararınca turşu olmuştur.