Salatalık Turşusu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    * Taze, sert, aynı boydaki salatalıkları iyice yıkayıp temizleyin.
    * Temiz bir iğneyle birkaç yerinden delin.
    * Kavanozun dibine birkaç dal kereviz yaprağı yerleştirin ve bunun üzerine de iki ince limon dilimi koyun.
    * Salatalıkları sıkıca yeşleştirin.
    * Aralarına sarmısak dişlerini, defne yaprağını ve kereviz yaprağını sıkıştırın.
    * İnce limon dilimlerini dıştan görülecek şekilde kavanozun kenarlarına yerleştirin.
    * Yerleştirme işlemi bitince, 1 litre suya (kaynatılmış ve kireçsiz) 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyarak salamura suyunu hazırlayın.
    * Tuz iyice eridikten sonra kavanoza dökün.
    * Eğer su salatalıkların üzerini örtmediyse aynı şekilde tuzlu su hazırlayıp, salatalıkların üstünü örtecek kadar tuzlu su koyun.
    * Salatalıkların üzerini defne yaprakları ve dereotuyla örtüp kavanozun kapağını kapatın.
    * Oda sıcaklığında 3-4 hafta suyunu zaman zaman savurarak bekletin.
    * 3-4 hafta sonra turşunuz hazır hale gelmiş olur.
     
  2. 16 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. seher yeli

    seher yeli Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2007
    Mesajlar:
    777
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bugün aynı tarifin üzerine bir cay bardağı sirke koydum bakalım nasıl olacak
     
  4. 14 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Elif
  5. casper2010

    casper2010 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Mart 2010
    Mesajlar:
    86
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ben de bi deneyeyim bakalım
     
  6. 13 Ekim 2011
    Konu Sahibi : Elif
  7. nicksizim

    nicksizim Kocişini çoooooook sefiyo Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    327
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    41
    benim pc demi sorun var bilmiyorum. tarif yada malzeme listesi gibi bişey göremiyorum. bir yerlere tıklanıyorsa tıklamaya çalıştım ama buton tarzı bir yazı yok :S
     
  8. 13 Ekim 2011
    Konu Sahibi : Elif
  9. Nelya

    Nelya NiLoVski Üye

    Katılım:
    16 Şubat 2009
    Mesajlar:
    4.773
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106

    Salatalık Turşusu

    * Taze, sert, aynı boydaki salatalıkları iyice yıkayıp temizleyin.
    * Temiz bir iğneyle birkaç yerinden delin.
    * Kavanozun dibine birkaç dal kereviz yaprağı yerleştirin ve bunun üzerine de iki ince limon dilimi koyun.
    * Salatalıkları sıkıca yeşleştirin.
    * Aralarına sarmısak dişlerini, defne yaprağını ve kereviz yaprağını sıkıştırın.
    * İnce limon dilimlerini dıştan görülecek şekilde kavanozun kenarlarına yerleştirin.
    * Yerleştirme işlemi bitince, 1 litre suya (kaynatılmış ve kireçsiz) 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyarak salamura suyunu hazırlayın.
    * Tuz iyice eridikten sonra kavanoza dökün.
    * Eğer su salatalıkların üzerini örtmediyse aynı şekilde tuzlu su hazırlayıp, salatalıkların üstünü örtecek kadar tuzlu su koyun.
    * Salatalıkların üzerini defne yaprakları ve dereotuyla örtüp kavanozun kapağını kapatın.
    * Oda sıcaklığında 3-4 hafta suyunu zaman zaman savurarak bekletin.
    * 3-4 hafta sonra turşunuz hazır hale gelmiş olur.
     
  10. 15 Ocak 2013
    Konu Sahibi : Elif
  11. aysecimm

    aysecimm Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Mart 2012
    Mesajlar:
    107
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    61
    bende deneyeceğim
     
  12. 10 Şubat 2013
    Konu Sahibi : Elif
  13. flightattendant

    flightattendant Hostes Üye

    Katılım:
    10 Şubat 2013
    Mesajlar:
    27
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    31
    salatalık turşusuna bayılıyorum her fırsatta alıyorum bu sefer kendimiz yapalım bakalm teşekkürler :)
     
  14. 3 Mart 2014
    Konu Sahibi : Elif
  15. letizia

    letizia Mina'm Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.005
    Beğenildi:
    500
    Ödül Puanları:
    188
    Teşekkürler canım paylaşım için.