Salatalıklı ve Naneli Ayran

Konusu 'İçki - İçecekler' forumundadır ve Elif tarafından 14 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    14 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.660
    Beğenildi:
    5.192
    Ödül Puanları:
    438
    Salatalıkları yıkayıp, kabuklarını soyun, küp küp doğrayın. Nane yapraklarını yıkayın, kurulayın.
    Derince bir karıştırma kabına salatalığı, naneyi, yoğurdu, suyu koyun ve el blenderiyle (Ya da bu işlemi normal blenderle yapın.) hepsini 1-2 dakika iyice karıştırın. Tadına bakın. Eğer salatalık çok minikte olsa ağızda hissediliyorsa biraz daha karıştırın.Tuz ekleyin.
    Buzları naylon bir poşete koyun. Üzerine sert bir malzemeyle vurarak, iyice ufalayın. Onları da karıştırma kabına ekleyin. Hepsini el blenderiyle tekrar karıştırın.
    Ayranı şık bir sürahiye boşaltın ve servis yapın.
    evcini nden alıntı