Salçalar küflenince ne yapılır??

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Gulpare tarafından 23 Ocak 2008 başlatılmıştır.

    23 Ocak 2008
    Konu Sahibi : Gulpare
  1. Gulpare

    Gulpare Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    805
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    86
    Arkadaslar merhaba,ben salcayi cam kavanoza koyuyorum ve üzerine siviyag gezdiriyorum ama yine de bi müddet sonra beyaz beyaz küfler olusuyor..
    Sizin bildiginiz bir yöntem varmi,neler yapiyorsunuz??

    Bir de yakinda seyahate cikacagim..Evde ince bulgur var bayagi,onunla neler yapilir,bildiginiz tarifler varsa verirmisiniz,yoksa kötü olur bulgur...

    Tesekkürler simdiden.
     
  2. 30 Ocak 2008
    Konu Sahibi : Gulpare
  3. janet

    janet Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.642
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    biz antep yazın iyice güneslendirirz hic bir sey olmaz ama öyle bir imkanın yoksa kısık ateste yavas yavas birazda sıvı yag ve tuz ilavesiyle kavur o zam daha gec bozulur bulgur isi hemen bozulan bir sey dgildir bir yıl bile kalsa bir sey olmaz ama en güzel saklama bez torbalarda olur hic kokmaz ve bozulmaz tarifleri ise bulgur yazıp yemek tariflerinde bula bilirsin
     
  4. 4 Şubat 2008
    Konu Sahibi : Gulpare
  5. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Evet malesef salçalar bir zaman sonra küfleniyor, ben yağ ve bol tuzla karıştırıyorum kavanoza boşaltıyorum üzerine yine yağ döküyorum. Bence en iyisi 1 kiloluklardan almak, ben öyle yapmakla buldum çareyi...
     
  6. 4 Şubat 2008
    Konu Sahibi : Gulpare
  7. deniz_gunes

    deniz_gunes Hayat devam ediyor... Pro Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    10.204
    Beğenildi:
    27
    Ödül Puanları:
    198
    Ben de salçayı mutlaka cam kavanozda saklarım, üzerine de sıvıyağ.Teneke kutulara göre daha uzun dayandığı kesin..Böyle yapınca küflenme olmuyor zaten 1kg. alıyorum fazla değil..Yani bittikçe taze almak daha mantıklı..

    Yine de küflenirse çöpe...Başka ne yapılabilir ki?
     
  8. 8 Şubat 2008
    Konu Sahibi : Gulpare
  9. hxuxrrem 2000

    hxuxrrem 2000 SEN BU SEVGİYİ HAKETMEDİN Pro Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    5.422
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    146
    teşekkürler........................
     
  10. 1 Mart 2008
    Konu Sahibi : Gulpare
  11. XOXzgxuxrCe

    XOXzgxuxrCe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    2.875
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    Arkadaşlar salçanın küflenmesini önlemek için buzlukta bekletin.Ben öyle yapıyorum yemek yapacağım zaman temiz bir kaşıkla alıp yine kavanozu yada kutuyu buzluğa koyuyorum.Hiç küflenmiyor.
     
  12. 1 Mart 2008
    Konu Sahibi : Gulpare
  13. gonca778

    gonca778 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    174
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    salça markası olarak OLCA önerebilirim hiç küflenmiyo,bulguruda buzdolabına koyabilirsin hoşçakal
     
  14. 1 Mart 2008
    Konu Sahibi : Gulpare
  15. bride_

    bride_ vARmı NaZo GibiSİ Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2008
    Mesajlar:
    2.246
    Beğenildi:
    17
    Ödül Puanları:
    106
    Bulguru buzdolabına koyabilirsin, orada bozulmaz bence.Salçayıda derin dondurucuya at derim.
     
  16. 1 Mart 2008
    Konu Sahibi : Gulpare
  17. keçi kxixz

    keçi kxixz güzel Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2007
    Mesajlar:
    740
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Öncü biber salçası kullanıyorum. Hemde bir seferde beş kiloluk alırım şimdiye kadar bitene kadar hiç küflenmedi, bulgura kışın hiç bir şey olmaz.
     
  18. 6 Mart 2008
    Konu Sahibi : Gulpare
  19. EU1

    EU1 Guest

    Bende Bir Kiloluk Aliyorum Ve üzerine Yağ Döküyorum.bitene Kadar Bişey Olmuyo Zaten Salçayi Seven Bi Aileyiz