Salçalı biftek

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve Elif tarafından 19 Aralık 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    19 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.620
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    KISA BİLGİ:
    Yetişkin bir insanın günlük protein (et, süt, yumurta, baklagiller) ihtiyacı kilosu başına 1 qr. dır. Örneğin, 65 kg. ağırlığındaki bir insanın günlük protein ihtiyacı 6- 5 gr. dır. Büyüme çağında ise bu miktar kg. başına 2- 3 gr



    1 kg. biftek
    2 kaşık yağ
    1 soğan
    1 havuç
    1 kereviz
    1 patates
    2 diş sarımsak
    1 kaşık salça
    Yarım su bardağı kırmızı şarap
    Tuz, karabiber ve 1 defne yaprağı

    Biftekler yağda kızartılıp tencereye alınır.
    Aynı yağda küçük doğranmış soğan, sarımsak, havuç, kereviz, patates, defne yaprağı kavrulur.
    Salça ve şarap konur. Etlerin üzerine yayılır.
    3- 4 bardak su ilave edilip biftekler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve karabiber atılır.
    Patates püresi, pilav ve makarna ile servis yapılır.
    Not: İstenirse bifteklerle pişen sebzeler, kaşık yardımı ile süzgeçten geçirilir; etin üzerine sos olarak dökülür.
     
  2. 6 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.