Salçalı İtalyan Pidesi

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 28 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    28 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.651
    Beğenildi:
    5.190
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 yemek kaşığı toz maya
    4,5 su bardağı un
    1 çay bardağı süt
    1 yemek kaşığı domates püresi
    2 yemek kaşığı sıvıyağı
    1 tutam tuz

    Patates, kabak ve haşlanmış göğüs etini küp şeklinde doğrayın. Karabiber, kıyılmış fesleğen ve tuz ekleyip, bekletin.
    Yoğurma kabına 1 bardak ılık su ve toz mayayı katıp, maya eriyene kadar karıştırın. Süt, sıvıyağı, tuz, domates püresi ve yavaş yavaş un ilave edip yumuşak bir hamur tutun. Hamuru kabarması için 20 dakika bekletin.
    Hamurdan 3 adet eşit beze yapın. Her bir bezeyi yufkadan kalın açıp hazırladığınız içten 1 yemek kaşığı kadar koyun. Yufkayı iri puf böreği şeklinde kesin. Kızgın yağda börekleri kızartın. Sıcak servis yapın.
    nepisirsem.com
     
    Son düzenleme: 28 Temmuz 2009
  2. 9 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. nuranterzi

    nuranterzi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2009
    Mesajlar:
    150
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    burayamı yazılcekkı yemek tarıfı