Şam Tatlısı (Şambalı)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Anuska tarafından 29 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    29 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Anuska
  1. Anuska

    Anuska Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    7.215
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148
    Tatlı ılık, şerbet sıcak olacak.



    3,5 su bardağı iri irmik
    2 su bardağı yoğurt
    2 su bardağı tozşeker
    2 su bardağı un
    1 paket vanilya
    1,5 çay kaşığı karbonat
    ŞURUP:
    5,5 su bardağı su
    5,5 su bardağı tozşeker
    Yarım limon

    Tatlının tüm malzemeleri iyice karıştırılır ve yağlanmış tepsiye dökülür.
    175 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.
    Bu arada şerbet malzemeleri kaynatılır.
    Fırından çıkan tatlı hamuru ılınınca sıcak şerbet dökülür.
    Fıstık ya da fındıkla süslenerek servis edilir.