Samsa Tatlisi-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Princess of Rain tarafından 1 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    1 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Princess of Rain
  1. Princess of Rain

    Princess of Rain ♥ ♥ My Little Princess♥ ♥ Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.490
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    yalanci baklava desem inanin baklavayi aratmayan bir tatli denemenizi tavsiye ederim.

    ayrica Oktay Usta'ya tesekkurler.



    8 milföy hamuru
    2 su b. fındık
    2 çorba k. toz şeker
    1 yumurta

    Şerbeti için:

    3 su b. toz şeker
    3 su b. su
    1 dilim limon

    Milföy hamurlarının 4 tanesini kenarları üst üste gelecek şekilde dizin. Diğer 4 tanesini de yan yana dizip birleştirin. Dikdörtgen şeklindeki hamuru merdane yardımı ile açın.

    İç harcı için badem tozu, toz şeker ve yumurta akını karıştırma kabına alarak karıştırın. Hazırladığınız iç harcın 3’te birini milföyün bir ucuna yayarak bir tur rulo yapın. Bu ruloyu milföyden ayırıp verev olarak 2 parmak aralıkla kesin. Kalan milföy hamuru ve iç harçla 2 rulo daha yapın. Aynı şekilde kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derecede pişirin.

    Bu arada şerbetini hazırlayıp ilk sıcaklığı çıkana kadar soğutun. Pişen tatlıların ilk sıcaklığı çıkınca üzerine şerbetini ekleyin.
     
  2. 1 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Princess of Rain
  3. Princess of Rain

    Princess of Rain ♥ ♥ My Little Princess♥ ♥ Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.490
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    Samsa'min resimlericokacimcoook

    afiyet olsuna.s.


    [​IMG]

    [​IMG]
     
  4. 1 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Princess of Rain
  5. mehay

    mehay CANIM OGLUM Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    15.992
    Beğenildi:
    26
    Ödül Puanları:
    198
    canim ben bu tatliyi daha once denedim ama milfoyler serbeti emince yumusuyor ve hamur gibi oluyor baklavaya hic benzemiyor tadi..citir citir olmuyor yani hosuma gitmemisti hic...goruntu super ama..
     
    Son düzenleme: 1 Temmuz 2009
  6. 1 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Princess of Rain
  7. esteda

    esteda Batuhan & Bertuğ canlarım Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.520
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    106
    çok güzel gözüküyolar canım ellerine sağlık
     
  8. 1 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Princess of Rain
  9. Princess of Rain

    Princess of Rain ♥ ♥ My Little Princess♥ ♥ Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.490
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    mehayim canim bazen oyle olabiliyor serbeti ve tatlinin kendisi soguk olmali her ikiside ilik kivamdayken dokersen hic hamurlu olmuyor.benimki olmadi tatlim ustelik pekte ince acamadigim halde puf noktasi bu canim ayrica bu tatli buzdolabinda tutulmali disarda tutulursa hamurlu olur serbeti doktukten sonra


    tesekkur ederim canim
     
  10. 1 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Princess of Rain
  11. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Harika görünüyor tatlım ellerine sağlık.
    Annem de bunu muska şeklinde yapardı bayılırım bayılırım..
    not:gıcuh gitmüş yine milföylü tarif vermüş..pehh
    :KK70:
     
  12. 1 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Princess of Rain
  13. Princess of Rain

    Princess of Rain ♥ ♥ My Little Princess♥ ♥ Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.490
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    muskalisini bilmiyordum emme oda guzel olur he

    he sana inat anam herseyi yaparim yafrum sakka loooo
     
  14. 2 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Princess of Rain
  15. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    prensescim canim ya valla harika gorunuyo ellerin saglik ,bu zamanlarda hep tatli krizim tutuyo zaten
    bu samsa tatlisini ,ben taaa liseye giderken yani basta borek yapmaya baslarken ,bi tvde gordum kimde izledim bilmiyorum ,hatta tarifini aldim tarif kitabimda dururda bi denemek nasip olmadi ben unuttum ,sen simdi samsa tatlisi diyince aklima geldi, bigun denesem bari giii ,evde az milfoy vardida, simdi denesem yicem neysem bi ara bakim yaparim inallah ,aklimin bi kosesinde dursn
     
  16. 2 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Princess of Rain
  17. Slogan

    Slogan dolaşayım damarlarında... Üye

    Katılım:
    22 Haziran 2007
    Mesajlar:
    2.974
    Beğenildi:
    522
    Ödül Puanları:
    188
    ben tariften pek birşey anlamadım daha doğrusu hamurların nasıl dizileceğini canlandıramadım gözümde yapacak olan varsa daha sonra resimleyip burada paylaşabilirmi :kedi:
     
  18. 2 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Princess of Rain
  19. EU3

    EU3 Guest

    hıö çok hoş görunuyor ellerine sağlık