Samsun Kıymalı Pidesi

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 27 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.122
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    500 gr kıyma
    1 soğan
    3 domates
    3 yeşilbiber
    kırmızı pulbiber, karabiber, tuz
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    1 talı kaşığı domates salçası
    1 çorba kaşığı nar ekşisi
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Üstünü yağlamak için
    Tereyağı

    Kıymayı kavurun ve ayrı bir yerde yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyin, sonra biberleri koyun birkaç sefer çevirin. Küp küp doğranmış domatesleri, salçaları da katın sotelemeye devam edin. En son kavurduğunuz kıymayı da ekleyin, malzemeler birbirleriyle bütünleşinceye kadar pişirmeye devam edin, ateşten almadan önce baharatları , nar ekşisini katın. Eğer sade severseniz, domates ve yeşilbiber koymadan da yapabilirsiniz. Genelde Samsun'da çoğu kişi sade şekliyle yapar. Ama bu şekilde çok daha lezzetli oluyor . İç malzemeyi fırına yollayın, sizde çay suyunu koyup, masayı hazırlayın:) Fırından gelen pideleri tereyağıyla yağlayarak servis yapın.
     
  2. 16 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Elif
  3. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Off offffff offffffff ellerine sağlık canım güzel olmuş