Sandviç hamuru

Konusu 'Ekmekler&Pideler' forumundadır ve Elif tarafından 9 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    9 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.624
    Beğenildi:
    5.154
    Ödül Puanları:
    438
    Bir kapta ılık su, maya, şeker karıştırın ve 5-10 dakika bekletin.
    *Un ile mayayı, iki yumurtayla karıştırın. 10-15 dakika gibi elle yoğurun ellerinize yapısıyorsa hamur çok az az un ekleyin. Hamur cok kuruysa, ellerinizi ıslatarak yoğurun. Esnek, düzgün, elastiki bir hamur olmalıdır. Ellerinize yapışmayacaktır hazır olunca. İçi sıvı yağla yağlanmıs derin büyük bir kaba alın top yaptiginiz hamuru çevire çevire her tarafi yağlayın. Üstünü naylon torba ile örtün esintisiz ılık bir yerde 2 misli olana kadar, ortalama 1 veya 1,5 saat mayalanmaya birakin. (Mayalanması için oda ısısı sıcaklığı her zaman 24-25 c olmalıdır.)

    *Hamur mayalanınca 5 dakika yoğurun (içinde oluşan hava kabarcıkları çıkar) Tekrar içi yağla sıvanmış kabın içersine koyun üzerini naylon torbayla örtün. Buzdolabına kaldırın. 12 saatte (bir gece) hamur 1,5 - 2 misli büyür. Çıkarınca yine oda sıcaklığında 30-35 dakika bekletin hamur oda ısısına gelince şekil verin. Yağlı kağıt konmuş veya elle sıvı yağla yağlanmis tepsiye yerleştirin üstüne yumurta sürün ve naylonla örtün ve ılıkça bir yerde 50-60 dakika mayalanmaya terk edin - 2 misli gibi büyür. Üstüne tekrar yumurta sarısı ile şekerli su karıştırın üzerine sürün. (isterseniz üzerine susam ekebilirsiniz.) Önceden ısıtılmış 190c fırında 35-40 dakika üstü kızarana kadar pişirin.

    Not:Biraz şekerle iyice dövülmuş damla sakızı veya 1 limon ya da 1 portakal kabuğu rendesi isteğe bağlı olarak konabilir
     
  2. 19 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. meryem0000

    meryem0000 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Şubat 2009
    Mesajlar:
    13
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    slm bu denemiş bir tarifmi iyi sonuç alan varmı? varsa yazarsanız sevinirm teşşekürler