Şanlıurfa: Ağzı yumuk

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve semazenn tarafından 18 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    18 Eylül 2009
    Konu Sahibi : semazenn
  1. semazenn

    semazenn Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    195
    Beğenildi:
    23
    Ödül Puanları:
    108
    [​IMG]

    Ağzı yumuk:



    Malzemeler
    1/2 kg. kıyma,
    4 su bardağı un,
    200 gr. ceviz içi,
    3 su bardağı sıvı yağ kızartma için,
    1 çay kaşığı karabiber,
    1 tatlı kaşığı tuz.

    Hazırlanışı
    Kıyma et, bir tavaya konur, çok az su ve tuz ilave edilip pişirilir. Suyunu çekinceye kadar kavrulur (15-20 dakika). Kavrulan et, ateşten alınır karabiber ve ceviz içi konarak karıştırılmaya devam edilir..
    3 su bardağı un bir kaba alınarak içine tuz atılır ve su konur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır ve dinlendirilmeye (5-10 dakika) bırakılır. Hazırlanın hamur, ceviz büyüklüğünde yumaklara ayrılır ve daire şeklinde un yardımı ile açılır. Hazırlanmış içten bir kaşık konur, ağzı incir şeklinde bir yerde toplanarak açılmamak kaydıyla kapatılır.
    Yağ bir tavaya alınarak kızdırılır ve içine ağzı yumukların başı alta gelmek koşuluyla atılır iki taraf pembeleşinceye kadar kızartılır.
    Sıcak servis yapılır

    Ağzı yumukların ağzı ne çok sıkılmalı ne de çok gevşek bırakılmalıdır. Aksi takdirde, birincisi olunca içi hamur kalır. ikincisi olunca yağda kıyması dağılır.




    [​IMG]

    [​IMG]

    Afiyet olsun...
     
  2. 19 Eylül 2009
    Konu Sahibi : semazenn
  3. selenimo

    selenimo çok şükürrr. Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2008
    Mesajlar:
    11.074
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    196
    çok güzel görünüyor,eline sağlık,
    kıymayı çiğden koyduğumuzda çiğ börek oluyo,
    denemediyseniz deneyin. yuvarlak açıp yarım daire gibi kapatın sadece o kadar.
     
  4. 23 Eylül 2009
    Konu Sahibi : semazenn
  5. semazenn

    semazenn Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    195
    Beğenildi:
    23
    Ödül Puanları:
    108
    Eşim çiğ börek sevmiyor kıymanın iyice kavrulmasını istiyor o yüzden çok sık yapamıyorum.Ama ben çiğ böreğide çok severimm.. a.s.
     
  6. 23 Eylül 2009
    Konu Sahibi : semazenn
  7. Asmin

    Asmin Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    7.824
    Beğenildi:
    193
    Ödül Puanları:
    153
    cok seviyorum ben bunu ya..
    sevgilimin babanesi yapiyor ondan biliyorum ben de sagolsun.
    cok nefis oluyor..
    ellerine saglik ablam seninki de guzel gorunuyor cok.
     
  8. 28 Ocak 2010
    Konu Sahibi : semazenn
  9. HARZEM

    HARZEM Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.550
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    çok güzel bir tarif bu..........hamur işi canavarı olaraktan bunu deneyeceğim en yakın zamanda
     
  10. 28 Ocak 2010
    Konu Sahibi : semazenn
  11. kankam

    kankam Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2009
    Mesajlar:
    95
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    benimde eşim urfalı bende severek yapıyorum ona