Şaraplı Tavuk/efeckt üyemizden

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Yapımı çok kolay. şimdi bir teflon tavaya birazcık zeytinyağı (az ama) koyun.küçük küçük doğradığınız sarmısakları içine atıp hafif ateşte döndürün.sonra yıkadığınız göğüs eti tavukları (ama ince dilimlenmiş olsun yanlamasına)bu sarmısakların yanına atın.hafif ateşte olmasına özen gösterin.(ASLA TUZ KOYMAYIN . BU TADINI BOZAR.)Tavuklar pişerken tam beyazlaşmasına yakın beyaz şarap şişesinden biraz biraz koyun. ve birazda bu karışımla pişirmeye devam edin.Tavukların altı biraz kızarmaya yüz tuttuğunda onları başka bir servis tabağına alın. (her parti için ayrıca şarap dökülecek.) yanında püre ve ya pilav ve sebzeyle servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.