Saray Pilavı

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve mavrulam tarafından 25 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    25 Kasım 2008
    Konu Sahibi : mavrulam
  1. mavrulam

    mavrulam Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2007
    Mesajlar:
    6.769
    Beğenildi:
    801
    Ödül Puanları:
    153
    Tencereye tereyağ + sıvıyağ koyup bademleri yağda biraz kavuruyoruz.
    Sonra pirinçleri ilave edip ( Pirinçler birbirine yapışmayacak kıvama gelene kadar) kavuruyoruz.
    4 su bardağı sıcak suyu ilave edip pilavı kısık ateşte pişiriyoruz.
    Ateşten 10 dakika önce almadan kuru üzümleri katıp pişiriyoruz.
    Başka bir tavaya yağ koyup biberleri soteliyoruz.
    Domatesi katıp sote ediyoruz.
    Sosu köftelerin içine gezdiriyoruz.
    Pilavı kek kalıbına koyup iyice bastırıp servis tabağına ters çeviriyoruz.
    Ortasına ve kenarlarına köfteleri koyuyoruz.
    Sıcak servis yapıyoruz
     
  2. 21 Aralık 2009
    Konu Sahibi : mavrulam
  3. svl06

    svl06 @nnesinin küçük @damı <3 Üye

    Katılım:
    20 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    138
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    106
    Hakikaten saraylara yakışır bir pilavmış,malzemeye bak maşallahh:)eline sağlık.