Sarımsağı seviyorsanız artık kokusuna katlanmak zorunda değilsiniz

Konusu 'Bitkisel Kürler - Şifa Reçeteleri' forumundadır ve irna tarafından 8 Aralık 2007 başlatılmıştır.

    8 Aralık 2007
    Konu Sahibi : irna
  1. irna

    irna Popüler Üye Üye

    Katılım:
    16 Haziran 2007
    Mesajlar:
    6.862
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    Sarımsak sevenler için güzel haberlerimiz var. sarımsağı hem nefesinizin kokmayacağı şekilde hazırlayabilir, hem de kalbiniz için büyük faydalar elde edebilirsiniz.

    Sarımsağı kısık ateşte hafifçe pişirdikten sonra yerseniz, o keskin kokusundan biraz kaybedecek fakat içindeki kalp dostu bileşiklerden olan tiosülfinatların etkisi korunmuş olacaktır. Böylece nane şekerlerine biraz ara verebilirsiniz.

    Tiosülfinat Nedir? Kalp koruyucu bu kükürt bileşikleri gözyaşartıcı özellikleriyle meşhurdur. Aynı zamanda kan basıncını düşürürler ve kanda pıhtı oluşturma ihtimali olan trombosit kümelerini de parçalayabilirler.

    Yapmanız gereken sarımsağı sote şeklinde kesip biraz haşlamak veya pişirmekten fazlası değil. Fakat ne yaparsanız yapın mikrodalga kullanmamanızı öneriliyor.



    Araştırmacılar, koroner arter hastalığı ve kalp krizinin önlenmesinde önemli rolü olan kan akışının düzenli olmasında yararlı sarımsak hakkında bir çalışma yaptılar. Bu çalışmada sarımsağın en iyi hangi şekilde pişirilirse etkisini kaybetmeyeceği araştırıldı. Fırında pişirme, haşlama ve mikrodalga fırında pişirme işlemlerini deneyen ve haşlamanın en yararlısı olduğunu belirten araştırmacılar, çok ilginç bir bulguya daha rastladılar. Sarımsağı pişirme metodunun yanında onu parçalara ayırıp yemek de çok önemli! Çalışma sonucundaTiosülfinatların etkisi, kesilmiş veya ezilmiş sarımsakta daha fazla ortaya çıkarıldı.

     
  2. 1 Nisan 2009
    Konu Sahibi : irna
  3. nazarboncugum

    nazarboncugum naz kızım hoşgeldin...... Pro Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2009
    Mesajlar:
    10.733
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    196
    bu bilgi güzel olmuş tşk irna :)
     
  4. 13 Nisan 2009
    Konu Sahibi : irna
  5. funda84

    funda84 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Mart 2009
    Mesajlar:
    53
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Sarimsagin kokusundan hoslanmayanlar sarimsagi yarim saat sütün icine koysunlar böylece koku kalmaz ve ayrica sarimsagin da vitaminleri kesinlikle kaybolmaz.
     
  6. 13 Nisan 2009
    Konu Sahibi : irna
  7. bebisim52

    bebisim52 Tüm varlığım kızımmm... Üye

    Katılım:
    7 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.903
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    148
    çok güzel bir bilgi teşekkürler
     
  8. 19 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : irna
  9. Hayalimsi_n

    Hayalimsi_n Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.274
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    gece yatmadan sarimsagi kucuk parcaya ayirip bi bardak suyla yutuyorum hap gibi hic koku olmuyor
     
  10. 19 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : irna
  11. EU3

    EU3 Guest

    ablam paylaşımın için teşekkürler :KK43:))))))))))))))))))
     
  12. 29 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : irna
  13. esyn

    esyn Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    23 Mart 2007
    Mesajlar:
    2.868
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    Sarmısak yemeyi istiyorum ama kokusu yüzünden yemiyordum, denemekte fayda var, teşekkürler irnacığım....
     
  14. 9 Haziran 2009
    Konu Sahibi : irna
  15. themis

    themis Herşey çok güzel olacak Üye

    Katılım:
    3 Ekim 2007
    Mesajlar:
    388
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    çok teşekkürler bu güzel bilgi için