Sarımsaklı Kalamar Kavurma (resimli)

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve Barcman tarafından 22 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    22 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  1. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    Çok lezzetli bir yiyecektir Yapımı çok basittir

    Kalamarlarınızı yıkayıp ince halkalar şeklinde doğrayın çukur bir kaba alıp içine biraz maden suyu 1 çay kaşığı karbonat yarım limon suyukoyup marine edin ve bir gün boyunca buzdolabında bekletin



    teflon tavanıza biraz zeytinyağ koyun bol ayıklanığ küçük küçük doğranmış sarımsakla kalamarları kavurun kalamarlar suyunu salınca üstüne bir kapak kapatın suyunu çekip yumuşayıncaya kadar altı kısık bir şekilde pişirin ( yumuşaması gecikirse çok az sıcak su ilave edebilirsiniz)kalamarlarınız yumuşayıonca tuzunu ilşave edin bol toz kırmızı biber biraz kırmızı pul biberle karıştırın 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edin eriyince servis edebilirsiniz afiyet olsun
    NOT= sarımsağı ne kadar çok olursa o kadar lezzetli olur
     
  2. 22 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  3. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    [​IMG]







    [​IMG]
     
  4. 22 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  5. Adivar

    Adivar Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2007
    Mesajlar:
    6.280
    Beğenildi:
    43
    Ödül Puanları:
    148
    :çok üzgünüm:Ben bu yaşa geldim deniz ürünleri yiyemiyorum ablam yaa:a015:
    Zamanında yemek için çok uğraştım ama yok yok boğazımdan inmiyor hiç:çok üzgünüm:
    Çok isterdim ''denizden babam çıksa yerim''diyenlerden.Ama hiç bir deniz ürününü yiyemiyorum..
    Çok leziz görünüyor ablacım,ellerine sağlıkcokacimcoook
     
  6. 17 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  7. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Bayılıyorum Hatta ölürüm denizden ne çıksa yerim Ben..
    Eline sağlık canım benim.
     
  8. 17 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  9. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    kalamar hiç yemedim ama canım balık istedi olsada yesek
     
  10. 21 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  11. OLACAKLARDANSORUMLUOLMAM

    OLACAKLARDANSORUMLUOLMAM Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2008
    Mesajlar:
    6.042
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    ablam neettin sen canım çekti şimdi bayılırım kalamara :KK70:
     
  12. 8 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  13. MerveKondu

    MerveKondu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Mart 2008
    Mesajlar:
    394
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    ben marine edip beklettikten sonra,una bulatıp tavasını yapıyordum kıtır ,kıtır çok güzel oluyordu ama buda çok güzel görünüyor en kısa zamanda deniyecem,yalnız ben maden suyu yerine bira koyuyorum,yağda kızartırken daha çok kabarıyor,bide kalamarın küçüklerini bulup ayni şekilde marine edilip bekletilirse, o zaman ben limon suyu yerine balsamik sirke koyuyorum bekletirken ve bekleme süresi biraz daha fazla oluyor,,ızgarada hele mangalda çok nefis oluyor ......
     
  14. 30 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  15. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    evet tavasıda harika oluyor kalamarın her türünü çok seviyoruz balsamik sirkede güzel fikir ben özel bir mangal sosu var onunla marine ediyorum
    ama balzamiğide deneyeceğim:lepi:
     
  16. 14 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  17. Payam

    Payam Hayat ben sana küstüm.... Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    140
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    offf bu ne ya gece gece öldüm bittim.... yarın doğru kalamar almaya :sinifsinif:
     
  18. 15 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  19. emcan01

    emcan01 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.662
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    bende kalamarı süt şeker ve karbonat karışımında önce güzelce yorurur gibi ovalıyorum yaklaşık 1 saat bekledikten sonra una bulayıp yağda kızartıyrm kıtır kıtır oluyor