Şark köftesi

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve Elif tarafından 19 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    19 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    Bulgur ayıklanıp üzerine 2 bardak kaynar su serpilip, kapak kapatılır ve kabarması beklenir.
    İçine nane ufalanır, 1 soğan rendelenir. Tuz, un ve 1 yumurta akı konarak iyice yoğrulur. (Arasıra su serpilir.)
    Avuç içinde sıkarak küçük köfteler yapılır.
    Tuzlu kaynar suda dağıtmadan haşlanır. (Suyu fazla kaynatmamalıdır.)
    Soğan yarım halka şeklinde doğranıp yağda gevrek olarak kızartılır, kırmızı biber konur.
    Köfteler suyundan alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt sonra da soğan kavurması dökülür