Şarlot

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve ozgish tarafından 17 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    17 Ekim 2009
    Konu Sahibi : ozgish
  1. ozgish

    ozgish KK Delisi Pro Üye

    Katılım:
    22 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    573
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Annemin ben çocukken yaptığı, şimdi bayrağı ondan devraldığım süper bir lezzet. Şu güne kadar beğenmeyen bir kişiye bile rastlamadım hatta oldukça talep geliyor özge bize şarlot yapsana diye :) denemenizi tavsiye ederim yorumlarınızı bekliyorum

    Yarım paket margarin eritilip soğumaya bırakılır.

    1 paket kremşanti
    1,5 su bar. süt
    4 paket ülker hanımeller bisküvisi
    3/4 su bar. şeker
    1/4 su bardağı kakao
    2 yumurta
    yarım paket margarin

    1pak. kremşanti(sade) 1,5 bardak sütle çırpılır. İçine 4 paket fındıklı ülker hanımeller bisküvisi oldukça küçük kırılır(yeşil paketli). İyişe şantiyle karıştırılır. Bir borcama bu karışım yayılır. Bir su bardağının(fazla büyük olmayan) 3/4 ü şeker 1/4 ü kakao doldurulup erimiş margarine katılıp. Tahta kaşıkla eriyene kadar aynı yöne karıştılır. 2 yumurta teker teker kırılıp iyiçe karıştırılır. Daha sonra bu kakaolu karışım borcamdaki şanstinin üzerine her yerine dökülür. ortalama 2 saat bz dolabında bekletilir.
     
  2. 16 Kasım 2009
    Konu Sahibi : ozgish
  3. twetty84

    twetty84 Sevmekten kim usanır... Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.346
    Beğenildi:
    41
    Ödül Puanları:
    148
    cnm karışım pişirilmiyor sanırım ama içinde yumurta var..
     
  4. 16 Kasım 2009
    Konu Sahibi : ozgish
  5. ozgish

    ozgish KK Delisi Pro Üye

    Katılım:
    22 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    573
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    evet pişirilmiyor, herhangi bir yumurta tadı gelmiyor zaten ağza aynen anlattıgım şekilde