sarma içi

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve sunLight tarafından 8 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    8 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : sunLight
  1. sunLight

    sunLight Aktif Üye Üye

    Katılım:
    25 Mart 2008
    Mesajlar:
    294
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    antakya usulü kısıra sarma içi deniyor.
    hem çok hafif hemde çok lezzetli oluyor.
    misafirlerim sarma içi yapmamı ister hep.

    bulguru köfte leğençesine koyup, üzerine sıcak su dökerek ıslıyoruz.
    yeşillikleri büyük bir kabın içerisine doğrayıp hazırlıyoruz.

    1 kg. köftelik bulgur.
    1 demet maydanoz.
    1 demet nane.
    1 demet yeşil soğan
    zeytinyağı.
    nar ekşisi.
    kimyon.
    biber salçası.
    domates salçası.

    ıslanmış olan bulgurun üzerine bol kimyon atıyoruz. domates ve biber salçası (rengi kırmızı olacak kadar bol) koyarak yoğurmaya başlıyoruz.
    bulgurlar yumuşayıp, yenecek kıvama geldiğinde, bol zeytinyağı ve yeterince nar ekşisi ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
    yeşillikleri de ekleyip karıştırdıktan sonra ekşisine ve yağına bakıp az olursa ekliyoruz.
    bu kısırın özelliği içerisine kesinlikle kuru soğan ve domates konmuyor olmasıdır.
    kısırı tabaklara koyup, marul, salatalık, domates ve turşu eşliğinde servis yapıyoruz.
     
  2. 29 Kasım 2008
    Konu Sahibi : sunLight
  3. singing kettle

    singing kettle Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Mart 2008
    Mesajlar:
    552
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ellerine sağlık.benim favorim bu.sen yapınca hepsi güzeldir eminim.