Sarmalk asma yapra Saklanmas Nasl olmal?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve desdomona tarafından 4 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    4 Haziran 2009
    Konu Sahibi : desdomona
  1. desdomona

    desdomona Yeni Üye Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2007
    Mesajlar:
    401
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar bunu nasıl saklıyorsunuz?geçen yazın son zamanları evlendim, fırsatım olmadı. kışın da mecburen pazardan salamura aldım. onlar da çok iyi olmuyor. annem plastik su ya da kola şişelerinde yaprakları çiğçiğ tıkar ağzına kadar hava almayacak şekilde. çok güzel olur. ama bazen de hepsi çürür. buzlukta nasıl saklıyorsunuz ya da başka önerisi olan var mı salamura dışında.
     
  2. 4 Haziran 2009
    Konu Sahibi : desdomona
  3. BenElse

    BenElse çok şükür rabbim... Üye 7. Takım

    Katılım:
    16 Aralık 2008
    Mesajlar:
    37.017
    Beğenileri:
    179
    Ödül Puanları:
    63
    canım bende 1 yıllık evliyim
    geçen sene hepsini haşlayıp, buzdolabı poşetlerine koymuştum kullanabileceğim miktarlarda
    çıkardığımda da hepsi gayet güzeld, hatta kayınvalidem geldiğinde taze yaprak gibi bunlar demişti kışın
    tuzsuz suda haşla ama tuzu çekmesinler
     
  4. 5 Haziran 2009
    Konu Sahibi : desdomona
  5. ozde-01

    ozde-01 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    753
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Haşlamadan desteleyip buzdolabı poşetlerine koyup deepfreezede muhafaza edebilirsiniz.Pişireceğiniz zaman çıkarıp haşlarsınız.Bu şekilde biz denedik hiçbirşey olmuyor.
     
  6. 28 Haziran 2009
    Konu Sahibi : desdomona
  7. boniibon

    boniibon Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2009
    Mesajlar:
    152
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    aynen bende derin dondurucuya koyuyorum saklayacak yer yok salamurda bende çıkarıp bidondan poşetlerle dondurucuda saklıyorum. aynen çıkıyo ne bozuluyo ona benzer bir sorun...
     
  8. 29 Haziran 2009
    Konu Sahibi : desdomona
  9. dejavu_one

    dejavu_one mutlu ve de umutlu... Pro Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.751
    Beğenileri:
    956
    Ödül Puanları:
    113
    ben haşlıyorum ve kullanacağım kadarını porsiyon olarak ayırıp buzdolabı poşetlerine koyuyorum. Hem taze kalıyor hemde çıkardığımda haşlamam gerekmiyor zaman kazanıyorum.
     
  10. 1 Eylül 2009
    Konu Sahibi : desdomona
  11. mirage24

    mirage24 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    21 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    54
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    bende kaynattığım tuzlu suda yaprakların rengi dönene kadar bekletip sudan çıkarıyorum. bir yemeklik desteler yapıp sarıyorum rulo şeklinde daha sonra budolabı poşetlerine koyup dondurucuya atıyorum. salamuraya göre daha lezetli oluyo sanki taze yapraktan kullanılmış gibi. zemuszemus
     
  12. 9 Eylül 2009
    Konu Sahibi : desdomona
  13. pembepatron

    pembepatron Yeni Üye Pro Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2008
    Mesajlar:
    5.744
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    önce kayna suda -altı kapalı- sarartıp sonra soğuk suda şoklayıp süzüp dondurucuda sakla kışın aynı taze toplnmış gibi oluyor salamuralar daha sert oluyor
     
  14. 9 Eylül 2009
    Konu Sahibi : desdomona
  15. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    yaprakları 10-15li hazırlayıp rulo yap ve incebir iple sarıp düğğüm at böle kavanoz dolana kadar yerleştir daha sonra üzerine bol tuzlu su dökerek kavanozun ağzına kadar doldur kışa kullanacağın zaman istediğin kadar rulo alıp kullanırsın bozulmadan ziyan olmadan dururlar,hazır konserve kavanozlarında böle bende bu şekilde yapmıştım
     
  16. 16 Eylül 2009
    Konu Sahibi : desdomona
  17. karamel23

    karamel23 Üye Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2009
    Mesajlar:
    87
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    bende yaprakları desteledikten sonra üzerine kaynar su döküyorum rengi döndükten sonra tuz katıp posetliyor ve derin dondurucuya atıyorum
     
  18. 11 Eylül 2011
    Konu Sahibi : desdomona
  19. atractive

    atractive Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN

    Katılım:
    13 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    13.046
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    biz çiğ asma yapraklarını poşetleyip buzdolabına koyuyoruz
    komşumuzda pet şişelere tıkıştırıp öyle saklıyo hiç bişi yapmadan
    ama bende salamura nasıl yapılır onu merak ediyorum:26:
     
Benzer Konular: Sarmalk asma
Forum Başlık Tarih
Mutfak Püf Noktaları Asma yaprağı nasil yapılır 8 Mayıs 2013
Mutfak Püf Noktaları asma yapragı konservesi 24 Haziran 2012
Mutfak Püf Noktaları Yıllardır yaparım, lezzeti şaşmaz deddiğiniz bi sade kek tarifiniz var mı? 8 Ağustos 2011
Mutfak Püf Noktaları Asma Yaprağı 3 Haziran 2011
Mutfak Püf Noktaları deepfrizde yaşmaya saklanırmı? 15 Şubat 2010