Sarmanıza sos

Konusu 'Soslar' forumundadır ve Adesss tarafından 2 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    2 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Adesss
  1. Adesss

    Adesss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    bu sosla sarma dahada güzel oluyo



    2 büyük boy sogan 4-5yemek kaşıgı salça 1,2su bardağı sıcak su tuz baharat sıvıyağ

    tavaya sıvı yağı koyuyoruz icine ince dogradığımız soganları atıyoruz.öldürüyoruz.salcayı koyuyoruz 2,3 dak kavuruyoruz sonra kaynamış suyu yavaş yavaş ekliyoruz tuzunu ve istediginiz baharı atıyoruz 5dak kadar kaynatıyoruz.pişmekte olan sarmanın altını kapamadan bu sosu döküp 1,2 dak daha kaynatıp altını kapatıyoruz. afiyet olsun
     
  2. 2 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Adesss
  3. aycaaaaaaa

    aycaaaaaaa can oğluşlarrıımm :)) Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2008
    Mesajlar:
    5.084
    Beğenildi:
    164
    Ödül Puanları:
    163
    soğanları öldurmesek pişiripte yesek ben ölu eti sevmemdee :KK70:DD ayy iğrençti kabull
     
  4. 3 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Adesss
  5. Lyre

    Lyre TuğçEgehan Pro Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2008
    Mesajlar:
    9.041
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    denicem tşk ederim ayça espirin çok hoşmuş :KK70:
     
  6. 28 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Adesss
  7. Adesss

    Adesss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    ayça o dediğnide deniğcem :) amasende benimkini kesin dene cok hoş oluyo
     
  8. 5 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Adesss
  9. ebrumenekşe

    ebrumenekşe Guest

    bende tencerenin dibine sadece yağda salçayı kavurur biraz su eklerim kaynatırım soğuyunca sarmaları tüm dolmaları üstüne dizerim harika olur
     
  10. 5 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Adesss
  11. swet2006

    swet2006 ÇOK FİKİR, TEK ÇÖZÜM Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    985
    Beğenildi:
    36
    Ödül Puanları:
    88
    bende sarmaların arasına mevsiminde can erik veya ekşi erik dizerim. sarmalar pişerken eriklerin yaydığı o harika aromayı tatmanızı isterim. erikleri bıçakla çizikler atarak dizin. süper oluyo valla.
    ayrıca beyaz lahana dolmalarınıza 1 adet tavuk bulyon ve biraz salçayı kaynar suda eritin ve dolmalarınızı bu suyla pişirin buda harika oluyor.
    hoşsedacım bu sosuda deneyeceğim.
     
  12. 5 Mart 2013
    Konu Sahibi : Adesss
  13. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Denicem tatlım sağol
     
  14. 2 Temmuz 2013
    Konu Sahibi : Adesss
  15. sabahvesen

    sabahvesen B.k:75.5 G.k:69 :) Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2013
    Mesajlar:
    11.098
    Beğenildi:
    6.968
    Ödül Puanları:
    193
    güzele benziyor :)
     
  16. 27 Şubat 2014
    Konu Sahibi : Adesss
  17. letizia

    letizia Mina'm Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.005
    Beğenildi:
    500
    Ödül Puanları:
    188
    Teşekkürler canım paylaşım için.