Sarmısağın Faydaları

Konusu 'Bitki Sözlüğü' forumundadır ve esyn tarafından 4 Mayıs 2007 başlatılmıştır.

    4 Mayıs 2007
    Konu Sahibi : esyn
  1. esyn

    esyn Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    23 Mart 2007
    Mesajlar:
    2.868
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    Şifa bulmak, güzelleşmek, vücut direncini artırmak ve daha birçok sağlık nedeni için tüketilen sarmısağın fazlasının "sperm hareketliliği"ni azalttığı ortaya çıktı.

    Bitkisel ürünlerin de fazla tüketilmesinin zararlı olabildiğine dikkati çeken Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ömür Demirezer, "Sarmısak çok faydalı diye bilinir. Gerçekten çok faydalıdır, ancak fazla alındığı zaman karaciğer enzimlerini etkilediği için, sperm hareketliğini azaltıyor. Bu da üremeyi olumsuz etkiliyor" dedi.


    HÜRRİYET GAZETESİ
     
  2. 21 Haziran 2007
    Konu Sahibi : esyn
  3. vicdan

    vicdan ~ справе&#1076 Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2006
    Mesajlar:
    1.101
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    Sarmısak pek çok sağlık sorununa iyi geliyor. Kanserden bağışıklık sistemi hastalıklarına kadar birçok hastalığın önlenmesinde ve tedavisinde işe yarıyor. İşte mucizevi bitkinin faydaları:

    Anavatanı Hindistan olan ve mutfağımızdan eksik etmediğimiz sarmısak yüzyıllardır bütün dünya tarafından kullanılan vazgeçilmez bir besin. Arkeolojik kayıtlardan, tarihin ilk çağlarında Sümerlerin sarmısağı bildikleri ve ilaç olarak kullandıkları anlaşılırken, eski Mısırlıların da sarmısağı yedikleri ve ilaç olarak kullandıkları belirtiliyor. İlk kez Haçlı Seferleri sırasında Fransa'ya getirilen ve bu şekilde Avrupa'nın öğrendiği sarmısak, bugün dünyanın her tarafında yetiştiriliyor.

    Sarmısağın yapısında bol miktarda su (yüzde 65), fruktoz içeren karbonhidratlar (yüzde 26-30), kükürt bileşikleri (yüzde 1,1-3,5), protein (yüzde 1,5-2,1), lif (yüzde 1,5) ve serbest amino asitler bulunur. Sarmısak ayrıca yüksek miktarda saponin, fosfor, potasyum, kükürt, çinko, orta miktarda selenyum, A ve C vitaminleri ile az miktarda da kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir ve B kompleks vitaminlerini içerir.
    Uygarlık tarihi boyunca sarmısak birçok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır. Bugün de çeşitli kronik hastalıkların önlenmesi ve tedavisi amacıyla kullanılıyor. Bunlar arasında ateroskleroz, kanser, bağışıklık sistemi bozuklukları ve artrit sayılabilir.

    Sarmısağın faydaları

    Uzmanların tespitlerine göre, sarmısağın insan sağlığı açısından en önemli faydaları şöyle:


    Antioksidan özelliği bulunuyor (Bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor). Bunu vücuttaki serbest radikalleri (zararlı maddeleri) etkisiz hale getirerek yapıyor.

    Kanser yapıcı maddeleri vücuttan uzaklaştırıyor.

    Doğal bir antibiyotik.

    Kardiyovasküler (kalp-damar sistemi) hastalıklara karşı çok önemli doğal bir silah. Kandaki yüksek serum kolesterolü ve trigliserit seviyesi damar tıkanıklığı riski için en büyük faktörlerden biridir. Sarmısak kolesterol ve trigliseritleri düşürücü etkiye sahiptir.

    Doğal bir ağrı kesicidir. Sarmısaktaki kimyasal bir madde doğrudan vücudu etkileyerek ağrı hissinin azalmasını sağlıyor.

    Yaşlanmayı geciktiriyor. Yaşlılarda ve kuvvetten düşmüş hastalarda çok faydalı.

    Nezle ve bronşitte etkili.

    Damar sertliğinde zararlı kolesterolü düşürür, faydalı kolesterolü yükseltiyor.

    Yorgunluğa karşı etkili

    Hücrelerin tamirini kolaylaştırıyor.

    Böbrek taşını önlüyor.

    Mide ve bağırsakları uyarıp faaliyetlerini artırarak hazmı kolaylaştırıyor.

    Uzmanlar sarmısaklı yoğurdun, zehirlenmelere karşı insanı koruduğunu ve sarmısağın en ince damarları dahi temizleyerek oralara kan gitmesini sağladığını bildiriyor. Sarmısak bütün salgı bezlerini çalıştırmak ve vücudu zehirlerinden temizlemek suretiyle, genç ve dinç olmayı, uzun yaşamayı sağlıyor. Kurşun zehirlenmelerine iyi geliyor.

    Sarmısak esansı akciğerler yoluyla dışarı atılırken bu organları ve bronşları dezenfekte ediyor, oralardaki mikropları öldürüyor ve bronşların ifrazatını artırarak öksürükle astıma faydalı oluyor. Veremin iyileşmesinde de önemli bir rol oynuyor.

    Krampları önlüyor. Halsizlik ve yorgunluk için de etkili.

    Gut, nefes darlığı, sivilce ve şeker hastalığına çeşitli yönlerden olumlu tesir ediyor.
     
  4. 21 Haziran 2007
    Konu Sahibi : esyn
  5. vicdan

    vicdan ~ справе&#1076 Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2006
    Mesajlar:
    1.101
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    Sarmısağın faydası

    Hakkında dünya kongresi düzenlenen tek besin olan sarmısak, 50 üniversite ve enstitüde de araştırmalara konu edilmiş. Sonuç: Kansere düşman, kalbe dost. Eğer kokusundan rahatsız oluyorsanız hapları da sağlıklı yaşamın hizmetinde



    Çok uzun zamandır, halk arasında bir ilaç
    olarak kabul edilen sarmısağın, yalnızca bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve soğuk algınlığını geçirmeye yardımcı olduğu düşünülüyordu. Ama son zamanlarda üst üste yapılan bilimsel araştırmalar, artık sarmısağın, kanseri engellemede kanıtlanmış etkisi ve alternatif kanser terapisinde, çok değerli bir yardımcı faktör olduğunun altını çiziyor.
    Aslında, bu yıllar geçtikte daha da genişleyen araştırmanın ilk bölümü, 1950'li yıllarda Japonya'da başladı. Japonya, sarmısağı ilaç olarak kullanan ülkelerden biriydi. 1954'te, bir Alman araştırmacı, sarmısak uzmanı olan Manji Wakunaga ile işbirliği yaptı. İkisi birlikte, organik olarak, çok kuvvetli bir sarmısak yetiştirme yöntemi başlattı. Japonya, Hokkaido'nun bakire ormanlarında kullanılan bu yöntem, böcek öldürücüler, kimyasal tohum tedavisi ve organik olmayan gübreler içermiyordu. Wakunaga sonradan, 20 ay süren, soğukla bekletme işlemini mükemmelleştirdi. Bu işlemle, sarmısağın o doğal kötü kokusu yok ediliyor, şifa veren özellikleri ise güçlendiriliyordu.
    Sonuç ise Kyolic Aged Garlic Extract (Kyolic Dinlendirilmiş Sarmısak Özü) idi. Wakunaga bundan dolayı, 1991'de Japon hükümetinden özel bir sanayi ödülü aldı. Ürün şimdi yaygın olarak, likit, tablet veya kapsül şeklinde satılıyor. Ama tabii, taze, çiğ ve tam bir sarmısak yemek varken, neden bir sarmısak tableti alınsın ki diye sorulabilir?
    Çünkü, kanıtlar, soğukta bekletme işlemiyle, sarmısağın tıbbi özelliklerinin gerçekten de güçlendirilebileceğini gösteriyor.
    Mide kanseri riskini yarıya indiriyor
    Somut bilgi gerekirse, dinlendirme işlemi, sarmısağın sert, tahriş edici ve toksik bileşimlerini ve kuvvetli kokusunu ortadan kaldırıyor. Ayrıca da, belirli bileşimleri (alliin ve allicin gibi), değerli, güvenilir ve sabit bileşimlere (thioallyl gibi) çeviriyor. Kyolic'in araştırma ve geliştirme beslenme uzmanı Brenda Lynn Petesch, "Bu bileşimler, sarmısağın müessir maddelerinin, aktive olmuş, önceden hazmolmuş ve etkin formlarını temsil ediyor" diyor. İşte zaten Wakunaga da, elindeki bu gerçeklere dayanarak ürününe Kyolic adını vermişti. (Kyolic, Japonca kyo'dan ve İngilizce sarmısağın bileşiminden meydana geliyor. Kyo 'güçlü' demek. Garlic de sarmısağın
    İngilizcesi).
    Petesch, sarmısağın şifalı olduğu iddialarının, insan, hayvan ve hücre çalışmalarıyla desteklendiğini söylüyor.
    Sarmısak tüketiminin yüksek olduğu Çin ve İtalya'daki yeme alışkanlıklarıyla ilgili araştırmalar, sarımsağı çiğ olarak fazla tüketen insanlarda, mide kanserinin yüzde 50 oranında azaldığını gösterdi. Örneğin Çin'in Cangshan ilçesinde yaşayanlar, her gün 20 gram sarmısak yiyor ve Çin'de mide
    kanserinden ölüm oranları içinde en düşük orana sahipler. Buna karşın, Qixia ilçesinde oturanların, ki en az sarmısak burada tüketiliyor, mide kanserinden ölüm oranları tam 13 kez daha yüksek. Hayvanlarda yapılan çalışmalar ise sarmısak özünün, meme, mesane,
    cilt ve kolon kanserlerinin büyümesini durdurduğunu ve yemekborusu, mide ve akciğer kanserleri söz konusu olduğunda da, habis tümörlerin başlamasını engellediğini göstermiş.

    Bağışıklık sistemini canlandırıyor
    İnsan hücre kültürleriyle yapılan çalışmalar ise sarmısağın, meme, cilt ve sinir kanseri hücrelerinin gelişmesini önleyebileceğini gösteriyor. Ayrıca Japonya'da National Medical Center Hospital'da yapılan bir çalışma, sarmısak özünün (B1 ve B12 vitamini ve karaciğer özüyle birlikte) hastaların yüzde 70'inde 'ortalama olarak etkili' bir yanıt meydana getirdiğini göstermiş. Sarmısak, baş ve boyun tümörü olan hastalarda, anoreksia (hiçbir şey yemeyerek aşırı zayıflamayla karakterize bir beslenme hastalığı) ve yorgunluğu, radyasyon ve kemoterapinin yan etkilerini azaltmakta ve Doxorubicin adlı bir kanser ilacının, kalp üzerindeki toksik etkisini azalmakta yardımcı olmuş. Araştırmanın başındaki Minoru Toriyama'ya göre, sarmısak ayrıca
    'hastanın, hastalığına karşı savaşma isteğini de artırmış.'
    Petesch'e göre de, 'Kyolic Dinlendirilmiş Sarmısak Özü', kimyasal karsinojenlerin hücrelerden dışarı atılmasını hızlandırarak, DNA' yı karsinojenik hasardan koruyor ve vücudun zehirlerden arındırılmasını sağlayan enzimlerin aktivitesini de güçlendirerek ve bağışıklık sisteminin canlılığını yükselterek, bu antikanser etkileri meydana getirebiliyor. Sarmısak ayrıca, yerfıstığında
    ve bazı tahıllarda bulunan bir mantar türü olan aflatoksin'in toksik etkilerini bloke ederek, DNA'yı da koruyor. Oysa sarmısak olmasa, bu aflatoksin, genetik mutasyonları (değişimleri) hızlandıracak bir madde.


    Kanın pıhtılaşmasına karşı
    Kyolic sarmısağın klinik kullanımı üzerine yapılan araştırmalar, bugüne kadar, tüm dünyada 50 üniversite, hastane ve enstitüde gerçekleştirilmiş. Bu arada, merkezi Japonya'da olan Wakunaga Pharmaceutical Co. Ltd.'de 20 doktor, yıllık 10 milyon dolar araştırma bütçesiyle, araştırmalarını sürdürüyor. Petesch, Kyolic'in diğer kanıtlanmış yararları arasında, enerji üretilmesini sağlamak, kandaki serbest radikallere karşı bedeni korumak, karaciğeri zehirlerden arındırmak ve korumak, radyasyon sonucu meydana gelen bağışıklık baskılanmasını en aza indirgemek, Candida albicans adlı mantarın gelişmesini önlemek, stres hormonlarının salgılanmasını azaltmak, bağırsaktaki yararlı bakterilerin düzeyini yükseltmek ve gereksiz kan pıhtılaşmasını önleyerek kalbi korumak da olduğunu belirtiyor.
    1980'li yılların sonlarında, sarmısağın antikanser etkileri üzerine o kadar çok rapor yayımlandı ki, bilim adamları, sarmısakla ilgili ilk dünya kongresini organize etti. 'First World Congress on the Health Significance of Garlic and Garlic Constituents', yani 'Sarmısak ve Sarmısak Bileşenlerinin Sağlığa İlişkin Önemi' üzerine
    İlk Dünya Kongresi. Ve kongre şu görüş vurgulanarak sonuçlandı: "Pişmiş sarmısak, sarmısak yağı, çiğ sarmısak suyu, sarmısak tozu ürünleri ve kuru sarmısak özü gibi çeşitli şekillerdeki sarmısak, kalp-damar hastalıkları ve kanser risklerini azaltarak yarar sağlayabilir."
    Yeni bir çalışma ise, sarmısak bileşenlerinin
    onkojenez'in (tümör oluşumu) başlama ve ilerleme evrelerini önlediğini ve buna ek
    olarak, bağışıklık sisteminin tümörlere olan yanıtını güçlendirdiğini gösteriyor. Daha açık olarak, sarmısak özünün, doğal öldürücü hücre aktivitesini güçlendirdiği, yardımcı/bastırıcı T hücreleri arasındaki terapötik oranı düzelttiği, makrofajları daha çok aktiviteye karşı stimüle ettiği (uyardığı) ve lemfositlerin, tümörlere karşı daha da sitotoksik (hücre öldürücü) olmalarını sağladığı görülüyor.


    Sarmısak hapı seçerken
    Sarmısak ayrıca, kanser hücrelerinin, kan damarlarının yüzeyine yapışmalarını da önlüyor, dolayısıyla da metastaz oluşumunu engelliyor olabilir. Bu yüzden de, kanseri olan herkes, sarmısaktan yarar görebilir. Yalnız, piyasada bulunan sarmısak haplarının birçoğu, antikanser özellikler içeren
    uçucu yağlardan arındırılmışlardır, bu yüzden, sarmısak hapı seçerken, bu bilgilere dikkat etmeli.
    Sarmısağın faydalarına dünyaca ünlü Mayo Clinic de dikkat çekmiş. Beslenme Uzmanı Dr. Donald Hensrud, mucize bitki olarak tanımlanan sarmısakta, çok miktarda A ve C vitamini ile potasyum, fosfor, sülfür, selenyum ve çeşitli amino asitlerin bulunduğunu belirtip yararlarını şöyle sıralıyor:


    Kolesterolü yüzde 9 oranında azaltır.

    Sarmısak ve soğanda bulunan sülfür bileşimleri, kanın pıhtılaşmasına yardımcı olan elementleri daha kaygan ve daha az yapışkan hale getirerek, kan akışını bloke eder. Kalp krizine ve felce yol açan pıhtıların oluşumunu engeller. Atardamar duvarlarında biriken yağ atıklarının oluşumunu azaltır.

    Doğal bir antibiyotik işlevi görerek, bulaşıcı mikropların sıcak dokularda yaşamlarını sağlayan enzimlerin hareketlerini bloke eder.

    Su ve yiyeceklerden emilerek kansere yol açan nitrosamin oluşumunu engeller. Bu nedenle sarmısak ve soğan tüketiminin yüksek olduğu bölgelerde, bazı kanser türlerine yakalanma riski daha azdır.
    ***

    Bedenin sağlık cevherleri
    Kan şekerinin kontrolünde önemli bir rol oynayan krom, bağışıklığı güçlendiriyor. Bir eser element olan bakır, hem enfeksiyonlara karşı direnci artırıyor hem de vücudu temizliyor. Germanyum kanserli hücrelerin yaşamını zorlaştırıyor, metastazı azaltıyor.
    KROM
    Krom hapları (ya chromium picolinate, ya da chromium polynicotinate) insanların, normal tiroid fonksiyonlarını yeniden kazanmalarına yardımcı olabilir ve bu da tiroid fonksiyonunu destekleyebilir.
    Krom, glikoz tolerans faktörünün (GTF) bir bölümünü oluşturur. GTF, kan şekeri düzeyinin kontrolünde yardımcı olan bir moleküldür. Aslına bakarsanız, kromun kendisi bir elementten çok, bir hormon gibi hareket eder. Diyabetikler (şeker hastaları) nedense, kromdan, etkin olarak GTF üretiminde
    pek başarılı olamıyor, bu yüzden de kromu, GTF halinde almalıdırlar. Kan şekeri düzeyinin daha iyi düzenlenmesine yardımcı olabilecek herhangi bir madde, sonuçta bağışıklık fonksiyonunu güçlendirir ve kansere direnci artırabilir. Çünkü şeker, 'kötü' eikozanoid'lerin oluşumunu teşvik eder, bunlar da kanser gelişimini körükler.
    Amerika Birleşik Devletleri, krom yetersizliği çeken bir ulus olarak ortaya çıkıyor. Muhtemelen bunun nedeni, rafine edilmiş tahıl ürünlerinin aşırı kullanımı. Bir çalışmada, Asya'da yaşayan insanların kanlarındaki krom oranı, Amerikalılara oranla ortalama 4.5 kat fazla çıkmış. Beyaz şeker ve beyaz un gibi rafine gıdalar, rafine edilme işlemleri sırasında krom kaybolduğundan, bu element açısından aşırı fakir. Örneğin tahıllarda, krom, dıştaki kepek bölümünde bulunuyor ve bu da beyaz un üretimi sırasında kaybediliyor. Bu koşullarda, bir de üstüne üstlük bir durum meydana geliyor, çünkü bedenimizin krom ihtiyacı, kan şekeri düzeyiyle orantılı olarak artıyor. Bu yüzden de, basit şekerlerin fazla alınması, bedenin kromdan mahrum kalmasına neden oluyor.
    Ayrıca, aşırı demir alımı (kırmızı et ve demir haplarından dolayı) idrarda aşırı krom kaybına neden olarak, bedendeki krom düzeyini düşürebiliyor.
    BAKIR
    Bu eser element, antikor-oluşturan hücreler, T yardımcı hücreleri ve makrofajlar da dahil birçok bağışıklık hücresi türünün, sağlıklı bir şekilde fonksiyon yapması için elzem. Tüm bu hücreler ise bedenin kendini kansere karşı savunmasında çok yardımcı olabiliyor. Bakır, birçok önemli enzim için, bir kofaktör olarak görev yapıyor. Bedenin enerji veren (oksidasyon) reaksiyonlarını hızlandıran bu enzimlere, 'cuproenzimler' deniyor. Bakır, iyileşme işlemleriyle, belirli toksinlerin bedenden atılmasıyla (pürinler), bağdokularının korunmasıyla ve kırmızı kan hücrelerinin oluşmasıyla çok yakından ilişkili. Bu elementin yetersizliği, enfeksiyonlara karşı
    daha düşük dirençle ve enfeksiyondan sonra da yaşam süresinin kısalmasıyla sonuçlanıyor. Bakır ayrıca,
    enflamasyonu da etkiliyor. Gereğinde
    bu işlemi uyarıyor, gereğinde kısıtlıyor. Çinkoyla da yakın bağı var.
    GERMANYUM
    Bu çok farklı eser element, hem sağlıklı hücrelerin, hem de kanserli hücrelerin, oksijene kolay ulaşmalarını sağlıyor. Kanser hücreleri de, oksijenin bol olduğu ortamlarda yaşayamıyor.
    Bu bileşimlerden biri olan, germanyum sesquioxide, tümörlerin büyümesini engelliyor ve laboratuvar hayvanlarında, yaşam sürelerini belirgin biçimde uzatıyor.
    Japonya'da yapılan büyük bir araştırmada, ameliyat edilemez durumda akciğer kanseri olan ve kemoterapi ve/veya radyasyon
    tedavisi yanında, germanyum'la da tedavi gören hastaların, özellikle de, küçük hücre akciğer karsinoması olan hastaların, tedaviye daha iyi yanıt verdikleri ve yaşam sürelerinin uzadığı görülmüş. Hem de, sadece metastazların sayısı azalmakla kalmamış, hastalar, ilaç veya diğer tedavilerin yan etkilerinin azalmasıyla, yaşam kalitelerinin de arttığını belirtmiş.
    ***


    Kanserin tekrarını engelleyen vitamin: A
    Yağda eriyen ve temel olarak 'retinol' halinde bulunan A vitamininin, birçok araştırmada üst üste, bağışıklık hücrelerinin, tümör hücrelerine karşı aktivitesini güçlendirdiği ortaya çıkmış. Buna göre, A vitamininin en büyük yararı, genel olarak kanseri veya kanserin tekrarlamasını engellemesi.
    Accutane (13-cis-retinoik asit), A vitamininin farmasötik bir türevi. 'Baş ve boyun squamöz hücre karsinoması için tedavi gören hastalarda, ilk orijinal tümör tipinin tekrarlamasını önlememesine karşın, birincil tümörlerin ikinci kez oluşmasını önlemede etkili olduğu' kanıtlandı.


    Akciğer kanserine etkisi
    Bir çalışmada da, tedavi edilemez bir tür akciğer kanseri (metastatik, squamöz hücre akciğer karsinoması) olan dokuz erkeğe, başka hiçbir ilaç tedavisi uygulanmaksızın, A vitamini palmitate veya 13-cis-retinoik
    asit (A vitamininin bir şekli) verildi. 15 ay sonra, erkeklerin bağışıklık fonksiyonları daha iyi çalışıyordu ve tümöre karşı savaşta belirgin bir ilerleme kaydedildi.
    ABD Tucson'da Arizona Kanser Merkezi Üniversitesi'nden Frank Meyskens, Jr.'ın yaptığı bir araştırma, A vitamininin, BCG enjeksiyonlarıyla (Bacillus Calmette -Guerin, tüberküloza karşı yaygın olarak kullanılan bir aşı) kombine edildiğinde, birinci ve ikinci dönem habis melanomaya karşı koruma sağladığını ortaya çıkarmış.
     
  6. 10 Temmuz 2007
    Konu Sahibi : esyn
  7. burcum34

    burcum34 Guest

    Sarmısak
    (Allium sativum)



    Anavatanı Hindistan olan mutfağımızdan eksik etmediğimiz sarmısağın tarihi insanlık kadar eskidir .Tarihin ilk çağlarında Sümerler’in sarımsağı bildikleri ve ilaç olarak kullandıkları elde edilen arkeolojik kayıtlardan anlaşılıyor. Eski Mısırlılar’ın da sarımsağı yediklerini ve ilaç olarak kullandıklarını biliyoruz. Tarihi kayıtlardan Gizek Piramidi’ni yaptıran firavun Keops’un (IV. Hanedan) inşaat sırasında işçilere bol miktarda sarımsak yedirdiğini öğreniyoruz.

    Sarımsağı İsrail oğulları Mısır’dan Filistin’e getirdiler. Oradan Anadolu ve İyonya’ya yayıldı. Bu kıymetli nebat ancak Haclı seferleri sırasında ilk defa Fransa’ya getirildi. Ve Avrupa bu suretle sarımsağı öğrenebildi.

    Sarmısak bugün dünyanın her tarafında yetiştirilmektedir.

    Boyu 70 cm bulur. Temmuz ve ağustos aylarında çiçek açar.

    Sarmısak A,B1 B2,PP ve C vitaminleri ihtiva etmektedir. Bileşiminde ALLİCİN ve DİALLYLDİSULFİD adlı iki aktif bulunmaktadır.

    Sarımsaktaki kötü koku ihtiva ettiği kükürtten ileri gelmektedir. Bu kokuyu gidermek için sarmısak yedikten sonra bir avuç maydanoz veya bir kahve tanesi çiğnenir.

    Sarımsağın ihtiva ettiği yağ (Oleum allicine ) 1944 senesinde J. Cavallito ve J. Bailey adlı iki bilim adamı tarafından keşfedilmiştir. Bu iki bilim adamı elde ettikleri yağa Allicin (06 H 10 OS 2 ) adını verdiler. Bu yağ öyle kıymetli bir devadır ki ,1 miligramı 15 OE penisilinin aktivitesine eşittir.

    Hepimizin aklına geliyor. Maalesef mikroplarla iç içe yaşıyoruz. Yiyecekler kontrolsuz. Gecekondu mahallelerinde kanalizasyonlar yollara akıyor. Buna rağmen salgın hastalıklar meydana gelmiyor. Bunun sebebi sarmısaktır. Bizleri salgın hastalıklardan sarmısak koruyor. Yalnızca mikrobik hastalıklardan mı koruyor? Hayır. Avrupa’da ölüm sebebi olarak 1. ve 2 . sırada olan kanser ve damar hastalıklarına karşı da koruyor.

    Bugün dünyada en fazla sarmısak yenen ülkeler ararında Bulgaristan ilk sırada alıyor. Bulgaristan’da kanser ve damar sertliğinden ölenleri sayısı Avrupa’ya nazaran 6-7 misli düşük. Tek sebep var. Sarmısak.

    İsveçli çocuklar okula giderken sarmısak yiyor. Zira sarımsağın çocukları çocuk felcine karşı da koruduğu anlaşıldı.

    FAYDALARI:

    1)Ölümlere sebep olan atardamar kireçlenmesine iyi gelir

    2)Yara ve çıbanları iyileştirir.

    3)Krampları yok eder.

    4)Akciğeri,karaciğeri,Safra kesesini ve kalbi kuvvetlendirir.

    5)Bağırsak kurtlarını, diğer parazitleri öldürür.

    6)Mide ve bağırsakları dezenfekte eder. Zararlı bakterileri yok eder.

    7) İştahı açar.

    8)Nezleyi yok eder, nefes borusu rahatsızlıklarına,bronşite çok iyi gelir. Veremliler bilhassa sarımsak yemeleri tavsiye edilir.

    9)tansiyonu düşürür.

    10)Ateşi düşürür.

    11)Bağırsak gazlarını ortadan kaldırır.

    12)Grip mikrobunu öldürerek vücudu bu hastalığa karşı korur.

    13)İdrar yollarında taş oluşumunu engeller.

    14)Kalp adalelerini güçlendirir.

    15)Kalbi besleyen kroner damarları genişletir.

    16)Cinsel gücü arttırır.

    17)İdrar söktürür.

    18)Vücudu sivrisinek ve haşerelerden korur.

    19)Safra salgısının salınımını arttırır.

    20)Kabızlığı önler.

    21)saç dökülmesini yavaşlatır.

    22)Sesi güzelleştirir.
     
  8. 13 Temmuz 2007
    Konu Sahibi : esyn
  9. kuxsxum

    kuxsxum Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Haziran 2007
    Mesajlar:
    308
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    86
    saol canımcım eline sağlık
     
  10. 13 Temmuz 2007
    Konu Sahibi : esyn
  11. tiviti

    tiviti GELDİN DÜNYAMIZ OLDUN... Üye

    Katılım:
    6 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    847
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    ben sarımsağı çok severim ama yediğim zaman felaket başım ağrıyo neden acaba?:uhm:
     
  12. 13 Temmuz 2007
    Konu Sahibi : esyn
  13. yessillim

    yessillim Popüler Üye Üye

    Katılım:
    16 Haziran 2007
    Mesajlar:
    711
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    108
    Saol Canim Bilgiler Için. Cok Yararli Ama Tansiyonum Cikiyo Benim Yediğim Zaman
     
  14. 24 Mart 2014
    Konu Sahibi : esyn
  15. aydegul

    aydegul Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    23 Mart 2014
    Mesajlar:
    16
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Teşekkürler canım çok güzel yazmışsın eline sağlık.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 26 Mart 2015
  16. 14 Ağustos 2014
    Konu Sahibi : esyn
  17. kapciasli

    kapciasli Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    2.005
    Beğenildi:
    283
    Ödül Puanları:
    93
    ben her gün 2 diş çiğ sarımsak yemeye gayret ediyorum ama yeterli olur mu bilmiyorum hiç