Sarmısak bilinçsiz tüketilirse sağlık sorunlarına yol açar!

Konusu 'Bitkisel Kürler - Şifa Reçeteleri' forumundadır ve dids tarafından 14 Mart 2008 başlatılmıştır.

    14 Mart 2008
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    nternette sarmısağın yararlarını anlatan binlerce yazıya rastladım. Bütün bunlar doğru mu? Sarmısak gerçekten de her derde deva mıdır? Vehbi B./Konya


    Sarmısakla ilgili bilgiler iki sınıfa ayrılabilir. İlk kategoride tıbbi kanıt arayışındaki yüzlerce bilimsel araştırma, ikinci kategoride ise geleneksel veya tamamen teorik inanışlar yer alır. Önce tıbbi araştırmaların sonuçlarına bir göz atalım. Bu deneyler insanlar veya hayvanlar üzerinde yapılmıştır. Etkinliği ve emniyeti kanıtlanmamıştır. Sarmısağın bazı hastalıklar üzerindeki etkileri şöyle sıralanabilir:



    * Yüksek kolesterol:
    Birçok araştırma, sarmısağın 4-12 hafta süre ile total ve kötü kolesterolde hafif düşmeler sağladığını göstermiştir. Daha uzun dönemdeki faydaları pek bilinmemektedir. İyi kolesterol üzerinde etkisi görülmemiştir.



    Plak oluşumunu önler

    * Damar hastalarında kalp krizinin önlenmesi: Kalp krizinin tekrarlaması üzerindeki faydaları kesin değildir. Ancak kolesterolü düşürerek yararlı olabilir.

    * Yüksek tansiyon: Birçok araştırmada tansiyon üzerinde hafif etkisi görülmüştür.

    * Damar sertliği: Sarmısak yiyen kişilerin damarlarında kolesterol plağı oluşumuna, yemeyenlere göre daha az rastlanmaktadır.



    Her kansere ilaç değil

    * Kan sulandırıcı etkisi: Sarmısağın pıhtılaşmayı sağlayan trombositler üzerindeki etkisi gösterilmiştir. Ancak dozu, emniyeti ve etki süresi iyi bilinmemektedir. Bazen ciddi kanamalar da görülebildiğinden, bu amaçla ve özellikle diğer kan sulandırıcı ilaçlar ile birlikte alımına dikkat edilmelidir.

    * Kansere karşı etkisi: İnsan ve hayvan deneylerinde düzenli olarak doğal sarmısak kullanımının, mide, bağırsak ve birkaç başka kanser türü riskini azalttığı saptanmıştır.

    * Cilt mantarları, üst solunum yolu enfeksiyonları ve hatta kene ısırığına karşı olumlu etkileri bilinmektedir. Halk arasında sarmısağın, antioksidan etkisi olduğuna, sindirim sorunları, allerjiler, baş ve kulak ağrıları, enfeksiyonlar, düşükler, AIDS, karaciğer ve mesane kanserlerine iyi geldiğine inanılmaktadır. Ancak bu tespitler, tıbbi araştırmalarla kanıtlanmamıştır.



    (alıntıdır)
     
  2. 18 Mart 2008
    Konu Sahibi : dids
  3. irna

    irna Popüler Üye Üye

    Katılım:
    16 Haziran 2007
    Mesajlar:
    6.862
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    teşekkürler dids,sarmısağı kızım çok tüketmekteydi,sonra kendisi araştırmış fazla tüketildiğinde kıllanma yaptığını ve hormonları fazla çalıştırıyormuş.bu yüzden biraz azalttı iyikide azalttı,valla yanına yaklaşılmıyodu kokudan.her şeyin azı karar,çoğu zarar.
     
  4. 23 Mart 2008
    Konu Sahibi : dids
  5. fatto

    fatto DÜNYAYI KURTARAN KIZ Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.788
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    annem de sarımsak çok yararlı diye olur olmaz her yemeğe katıyor...bari uyarayım fenalık geldi sarımsaktan zaten...çok yararlı bi bilgi oldu bu bana... :icecream: