Sarmısak Turşusu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Elif tarafından 13 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    13 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.609
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Sarmısakların kabuklarını ayıklayın. Kaynar suda bir dakika bekletin, süzün ve kurulayın. Aralarına kereviz ve dereotu yapraklarını koyarak sarmısak dişlerini kavanoza yerleştirin. Diğer yandan sirke ve tuzu birkaç dakika kaynatıp soğumaya bırakın. Sirke ve tuz karışımını soğuduktan sonra sarmısaklann ustünü örtecek şekilde kavanoza boşaltın. Kuru ve az ışık alan bir yerde bir ay süre ile bekletin. Meze olarak tek başına veya yeşil zeytinin yanında servis yapın, salataları süslemek için kullanın.
     
  2. 14 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. ebrumenekşe

    ebrumenekşe Guest

    çok güzel olacağa benziyor deneyeceğim.
     
  4. 12 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. ARTVINLI9876

    ARTVINLI9876 Evlatlarim sana emanet allahim Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2008
    Mesajlar:
    4.206
    Beğenildi:
    2.324
    Ödül Puanları:
    163
    merhaba canım.ben sarımsak turşusunu denedim.1 ayı geçti dün açtım tadı bir tuaftı acaba neyi beceremedim.hiç tutmamış acılık var hala.karışık turşudaki tad hiç yok