sarmısaklı kısır tarifi

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Elif tarafından 20 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    20 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.620
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    Alışılmış kısır tarifinin dışında bir tarif.



    1 paket ince kısırlık bulgur
    2 orta boy soğan
    yarım su bardağı sıvı yağ
    3-4 diş sarmısak
    1 yumurta
    1,5 çorba kaşığı biber salçası
    2 çorba kaşığı domates salçası
    kıvırcık
    maydanoz
    kimyon
    karabiber
    tuz
    nar ekşisi

    ilk önce bulgurumuzu sıcak suyla ıslatıp,şişmesini sağlıyoruz.bir taraftan da yağı bir tavaya alıp,soğanları ince ince doğruyoruz.üzerine sarmısakları rendeliyoruz.ve sarmısakların kokusu çıkana kadar kavuruyoruz(yakmadan).içine salçaları koyuyoruz.tekrar kavuruyoruz.sonra yumurtayı kırıp iyice pişiriyoruz.ve ıslanmış olan bulgurumuzun içine katıyoruz.sıcak sıcak yoğurup yumurtanın görünmemesini sağlıyoruz(tahta kepçe yardımıyla olabilir)içine baharatları ve nar ekişisini attıktan sonra tekrar yoğuruyoruz ve bulguru biraz dinlendiriyoruz.daha sonra içine ince kıyılmış bol miktarda yeşillik atıyoruz.ve bir kalıba koyup ters çevirip servis yapıyoruz.afiyet olsun!!