Sarmısaklı köfte ( adana yöresi)

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve kasiope tarafından 26 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    26 Eylül 2010
    Konu Sahibi : kasiope
  1. kasiope

    kasiope kalbimin komutanı Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2010
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    FELLAH KÖFTESİDE DERLER

    Bulgur, irmik geniş bir kabın içerisinde sıcak suyla ıslatılıp yoğrulur. İçerisine un ve en son yumurtalar ekleneler iyice yoğrulur.Yoğrulan hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içinde yurlanır. Yuvarlanan hamurların ortasına parmak bastırılır.Köfte hamuru bitene kadar bu işlem devam eder.

    1 Kilo bulgur 2 su bardağı un 1 su bardağı irmik 2 yumurta 1 yemek kaşığı salça ( tercihen biber salçası) 1 baş sarımsak domates 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tutam maydonoz Tuz, karabiber

    İyice kaynayan suya bir tutam tuz ve limon suyu ilave edilerek içerisine köfteler atılır. İyice kaynatılır. Kaynamış köftelerin suyu tamamen süzülür.Servis tabağına alınır. Diğer taraftan tava da sıvı yağ ve salça kavrulur. Üzerine rendelenen domatesler ve dövülmüş sarımsaklar konur.Tuzu ve karabiberi ilave edilerek pişirilir.Pişirilen sos köftelerin üzerine gezdirilir.Kıyılmış maydonozla süslenir.Sıcak ve soğuk olarakservis yapılabilir.
     

    Ekli Dosyalar: