Sarmısaklı Un Çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve _EsCApE_ tarafından 27 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : _EsCApE_
  1. _EsCApE_

    _EsCApE_ Hayat Şimdi Daha da Güzel Pro Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2007
    Mesajlar:
    610
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Un tarhanasının çorbasını severlere benzer bir lezzet... :)

    Derin bir kasenin içinde; yoğurt, sarmısak, tuz, karabiber ve suyu pürüzsüz oluncaya kadar çırpıyoruz.

    2 Su bardağı yoğurt
    4 Dİş Sarmısak (iyice dövülmüş)
    6 Su Bardağı su
    2 Yemek Kaşığı sıvı yağ
    3 Yemek Kaşığı un
    1 Çay Kaşığı Karabiber
    1 Çay Kaşığı toz Kekik
    1 Çay kaşığı Kırmızı Pul biber
    Tuz
    1 Yemek Kaşığı margarin yada tereyağı (arzuya göre)

    Orta boy tenceremizin içine sıvı yağı ve unu koyuyoruz. (Ancak dikkat yağ ve unu aynı anda koyuyoruz, çünkü yağ undan önce ısınmamalı.) Orta ateşte sürekli karıştırarak un sararıncaya kadar kavuralım...
    Daha sonra önceden hazırladığımız yoğurtlu karışımı kavrulan unun üzerine azar azar dökelim. Dökerken karıştırrmayı unutmayalım unumuzun topaklanmasını istemeyiz...
    Çorba kaynayıncaya dek sürekli karıştırarak pişirelim. 5 dk. sonra ocaktan alalım...
    Üzerine tereyağında (margarinde) kızdırılmış pul biber ve kekikli karışımı gezdirip sıcak servis yapalım...
    AFİYET OLSUN :)
     
    Son düzenleme: 20 Ağustos 2008
  2. 23 Mart 2013
    Konu Sahibi : _EsCApE_
  3. kaptanelif

    kaptanelif Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Mart 2013
    Mesajlar:
    2.725
    Beğenildi:
    69
    Ödül Puanları:
    103
    bunuda deneyım bakalım:)