Sarmsakl etli patates gveci

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve kelebekkkkk tarafından 4 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    4 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : kelebekkkkk
  1. kelebekkkkk

    kelebekkkkk Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    314
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    çok leziz

    patatesleri soyup ikiye bölün ve suda bekletin, kırmızı ve yeşil biberlerin sapını ayırıp temizleyin sonra 2 cm. lik parçalara bölün, sarımsakları soyup bütün olarak bırakın, domatesleri soyup kuşbaşı şeklinde dograyın,

    1kg. kuzu kuş başı et, 2 çay kaşığı kuru kekik, 5 yemek kaşığı sıvıyağ, 15 diş sarımsak, 1 tane kırmızı dolmalık biber, 3 tane çarliston biber, 3 tane orta boy domates, 2 çay kaşığı tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı tereyağı, 10 tane orta boy taze patates

    kuşbaşı kuzu etini, sıvıyağı ve kuru kekiği karıştırıp güvece koyun, sebzeleri ve patatesleri de derin bir kabda karıştırıp tuz ve karabiberi seprtikten sonra etin üzerine koyun, tereyağını fındık büyüklüğünde parçalara bölün, sebzelerin üstüne koyun, üzerine 1 su bardağı kadar sıcak suyuda gezdirin, güvecin üstünü kapatıp, kısık ateşte pişirin , sıcak servis yapın afiyet olsun.