Savoyer Bisküvili Tatlı (kedidilli tatlı) resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve enan tarafından 19 Mart 2010 başlatılmıştır.

    19 Mart 2010
    Konu Sahibi : enan
  1. enan

    enan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.092
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    Savoyer Bisküvili Tatlı (kedidilli tatlı)

    krema ve kakaolu sos hazırlanır.

    1 paket kedidili bisküvi(24 adet)
    Islatmak için 1 bardak süt


    Kreması için:
    2 yemek kaşığı margarin
    2 yemek kaşığı tepeleme un
    4 yemek kaşığı şeker
    4 su bardağı süt
    1 paket vanilya


    Kakaolu sos:


    1 yemek kaşığı margarin
    2 yemek kaşığı kakao
    3 yemek kaşığı şeker
    Yarım su bardağı süt

    Muhallebi için tencerede margarini eritelim unu ekleyelim kavuralım sonra şekeri ekleyelim en sonda sütü yavaş yavaş ekleyerek kremayı pişirelim.
    krema piştikten sonra vanilyayı ekleyelim. ve ılınmaya bırakalım.

    kakaolu sos için:
    Küçük bir tavada margarini eritelim şeker ve kakao ekleyelim sütü de yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırarak şekerler eriyene kadar pişirelim.
    Bisküvileri kalıba dizelim 1 su bardağı sütün yarısıyla ıslatalım.
    Ilınmış olan kremamızın yarısını dökelim.
    üzerine tekrar bisküvi dizelim. kalan süt ile ıslatalım. Kremamızı tekrar dökelim. en sonda ılınmış olan kakaolu sosumuzu dökelim. buzdolabında soğuyuyana kadar bekletip servis yapalım.
    Afiyet olsun :)
     

    Ekli Dosyalar:

  2. 19 Mart 2010
    Konu Sahibi : enan
  3. kusko

    kusko öylesine işte... Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2009
    Mesajlar:
    2.681
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    148
    Ay süper görünüyor.Tam benim damak zevkime göre valla.Ellerinize sağlık.Ay canım çekti yaa...cokacimcoook
     
  4. 1 Nisan 2010
    Konu Sahibi : enan
  5. enan

    enan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.092
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    teşekkürler canımm :)
     
  6. 1 Nisan 2010
    Konu Sahibi : enan
  7. huzun_ruzgari

    huzun_ruzgari Yeni Üye Üye

    Katılım:
    26 Mart 2010
    Mesajlar:
    110
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    süper görünüyo ellerıne sağlık canım
     
  8. 5 Nisan 2010
    Konu Sahibi : enan
  9. bec8875

    bec8875 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2010
    Mesajlar:
    13
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Cok gÜzel gÖrÜnÜyo en kısa zamanda denıycem canım ellerıne saglık
     
  10. 6 Nisan 2010
    Konu Sahibi : enan
  11. enan

    enan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.092
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    teşekkürler arkadaşlarrr. deneyinn pişman olmayacaksınızzz .alkisalkisalkis
     
  12. 11 Nisan 2010
    Konu Sahibi : enan
  13. seda

    seda Popüler Üye Üye

    Katılım:
    15 Şubat 2008
    Mesajlar:
    672
    Beğenildi:
    210
    Ödül Puanları:
    113
    arkadaşlar ben bunu denedim çok hafif ıslatmama rağmen hep altından sütler fışkıdı nerde yanlış yaptım acaba ama tat enfes
     
  14. 11 Nisan 2010
    Konu Sahibi : enan
  15. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    canim harika gorunuyor.ellerine saglik.ama bir sey soracagim.bu tatlidan bende yapmak istiyorum fakat benim kremalarim hep civik oluyo neden.verilen olculere uyuyorum ama bir turlu kivama gelmiyor. kati bir krema olmuyor.4 su bardagina ben 2 kasik un kullansam kesin civik olur.ya benim unlarda mi bir sorun var
     
  16. 14 Nisan 2010
    Konu Sahibi : enan
  17. enan

    enan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.092
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    CADIARZU bende hiiç böyle bir problem olmadı canım. birdahakine sütle ıslatmadan yapabilirsin.yerimseniben

    sağol canım. a.s. krema sıcak krema olduğu için çok koyu olmuyor zaten soğudukça katılaşıyor. unu 2 yemek kaşığı TEPELEME olarak koy. piştikten sonra altını kapat içine 2 yemek kaşığı margarin ekle eriyene kadar karıştır. buradaki margarin önemli soğudukça dahada katılaşmasını sağlar. hafif ılındıktan sonra kalıba dök. sonrada buzdolabınaa. iyice soğuyunca kalıp gibi çıkacaktır. yerimseniben