Sebit Yaglamasi-Resimli

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve seydam tarafından 25 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2009
    Konu Sahibi : seydam
  1. seydam

    seydam Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    4.009
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    kayseride sikca yapilan ve begenilen ymeklerden bitanesi

    hamurunuzu yogurup mayalanmaya birakip bu arada ic harcini hazilayin afiyet olsun

    SDC10725

    Malzemeler:KK43:12 adet için)

    Hamuru:

    * 5,5 su bardağı un
    * 1,5 su bardağı kepekli un
    * 3 su bardağı +1/4(çeyrek)su bardağı ılık su
    * 2/3 paket(40 gr.lık yaş mayanın üçte 2 si)maya
    * 1 yemek kaşığı tuz İç Malzemesi

    * 250-350 gr.kıyma
    * 3 büyük domates rendesi
    * 3 adet büyük boy çarliston biber(veya 6-8 adet yeşil biber)-çok küçük doğranmış)
    * 1 adet büyük boy kuru soğan(rendesi)
    * 3 diş sarımsak(ince doğranmış)
    * 2 tatlı kaşığı dolusu karabiber
    * 2 tatlı kaşığı dolusu pulbiber
    * 1 yemek kaşığı domates salçası
    * 1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ(dilerseniz sıvıyağ yerine zeytinyağ da kullanabilirsiniz)
    * tuz

    1. Ilık su ve şeker ile mayayı gevşetip eritin.Unları ve tuzu ekleyerek hamurunuzu yoğurun(hamurun yumuşaklığı size fazla gelir ve açamam derseniz çok az ekleyebilirsiniz-ama un eklendikçe hamurunuz pişmiş hali sertleşecektir)2 katı kabarana dek üzeri örtülü yaklaşık yarım saat mayalandırın.
    2. Bu arada soğanı,sarımsağı ve yeşil biberi yağda kavurun.(yağın yarısı ile)Kıymayı ekleyip kavurun.Domatesi ve salçayı ekleyip kısık ateşte 20 dk. kadar suyunu çektirin.Baharatı ,tuzu,kalan yağı ve 1/2 su bardağı suyu ekleyerek 2 dk. daha pişirin.
    3. Büyükçe tava veya sacı(aleminyum veya teflondan yapılmış olan tümsek şeklinde yuvarlak tava) ocak üzerine alıp ısıtın.Hamurunuzu unlu zemine kaşık yardımıyla eşit bezeler halinde sıralayın(ben hamurları açarken kepek unu kullandım- daha yumuşak olmasını sağlıyor) Her birini bunlayarak merdane yardımı ile yaklaşık 26 cm çapında açıp,harlı ocakta iki yüzlerini de pişirin.
    4. Pişen hamurlar sıcakken aralarına sıcak harçtan sürün.Sıcak servis yapın.
    5. Ben hamurlarımı önceden pişirip üst üste yerleştirip,üzerine havlu kağıt serip, bir poşete geçirip, bir tarafta beklettim.(1-2 gün önceden hazırlarsanız,buzdolabında saklayın) harcını da bir gece önceden hazırlayıp dolaba kaldırdım(3-4 gün muhafaza edebilirsiniz) Sofraya oturmadan az önce, harcı kaynar hale getirip;hamurları da teflonda bir bir ısıtıp,sıcak harcı sürdüm.Hemen servis ettim.Bu işlem 5 dk'nızı bile almaz.
    6. Eşit dilimlere kesin.Serviste kesilmiş limon ve yıkanmış maydanoz; veya sarımsaklı yoğurt yanında hazır bulundurabilirsiniz.Ne şekilde tüketmek isterseniz.
     
  2. 25 Aralık 2009
    Konu Sahibi : seydam
  3. seydam

    seydam Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    4.009
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    mutlaka deneyin
     
  4. 15 Ocak 2010
    Konu Sahibi : seydam
  5. RABARBA

    RABARBA Popüler Üye Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2009
    Mesajlar:
    2.374
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    Hayatımda yediğim en güzel en lezzetli yemeklerden biri canım çekti şimdi :)
     
  6. 22 Haziran 2010
    Konu Sahibi : seydam
  7. pirayeebru

    pirayeebru Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Mart 2010
    Mesajlar:
    169
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    108
    nişanlım kayserili,kayınvalidem yapmıştı çok hoşuma gitti..ellerne sağlık
     
  8. 22 Haziran 2010
    Konu Sahibi : seydam
  9. seydam

    seydam Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    4.009
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    sagoll bitanem a.s.
     
  10. 22 Haziran 2010
    Konu Sahibi : seydam
  11. seydam

    seydam Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    4.009
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    resmi tekrar yükledim alinti yapmak zorunda kaldim kusura bakmayin
     
  12. 23 Haziran 2010
    Konu Sahibi : seydam
  13. RABARBA

    RABARBA Popüler Üye Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2009
    Mesajlar:
    2.374
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    oofff diyorummm cokacimcoook
     
  14. 23 Haziran 2010
    Konu Sahibi : seydam
  15. seydam

    seydam Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    4.009
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    :lepi:bencedeyerimseniben
     
  16. 24 Haziran 2010
    Konu Sahibi : seydam
  17. _laylaylom_

    _laylaylom_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.917
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    güzel olur özellikle ramazanda bayılırım ...ama biz kıymalı harçlı yapmıyoruz...
    peynirli veya sade yapıyoruz ama kıymalıda güzel olur ellerine sağlık.
     
  18. 24 Haziran 2010
    Konu Sahibi : seydam
  19. seydam

    seydam Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    4.009
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    tesekkür ederim begendigine sevindim canim a.s.