Sebze çorbası

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve Elif tarafından 15 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    15 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Bütün sebzeler ayıklanıp yıkanıp süzüldükten sonra mümkün olduğu kadar elle olmak üzere iri doğranır. Patates, soğan, kereviz, domates dört parça halinde kesilir. Bütün sebzeler düdüklü tencerenin içine yerleştirilir ve üzerine sebze yüksekliğinden 5-6 cm aşağıda kalmak üzere su konur. Zeytinyağı ve arzuya göre tuz konup tencerenin buhar düdüğü açık kalmak üzere kapatılır. Yüksek ateşte buhar çıkana kadar beklenir, daha sonra, düdüklü tencere buhar çıkışı kapatılıp ateş yarıma kısılır. 20-25 dk daha pişirme işine devam edilir. Ateşten indirilen düdüklü tencere soğutulup emniyetli bir şekilde açıldıktan sonra, bir müddet beklenir daha sonra el blenderi ile karışım tencere içinde parçalanarak tamamen sıvı hale getirilir. Çorba servise hazırlanır. Afiyet olsun.