Sebze Püre Üstü Yumurta

Konusu 'Yumurta Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 22 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    22 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.192
    Ödül Puanları:
    438
    Karnabahar yerine patates,ıspanak vs çeşitli sebzelerle yapılabilir



    1 adet küçük boy karnabahar
    6 adet yumurta
    1 su bardağı yoğurt
    3 diş sarmısak
    1 adet limon
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    Yeterince tuz,biber

    Karnabaharı temizleyip bol suda haşlayınız.
    Suyunu süzüp karnabahar çiçeklerini çatalla veya püre makinesinde ezerek püre haline getiriniz.
    Yumurtaların beyazını sarısından dağıtmadan ayırınız.
    Beyazını bir kasede toplayıp içine üç kahve kaşığı tuz,bir kahve kaşığı limon suyu sıkıp çırpınız.
    Çırptığınız beyazı sebze püresine karıştırıp,bütünleştiriniz.
    Tuzunu,biberini ekip bir çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip hafif ateş üzerinde 4-5 dakika pişiriniz.
    Fırına girecek altı kaseye püreyi bölüştürünüz.
    Ortasına sarmısaklı yoğurt koyup yumurtanın sarısı için bir yuva açın ve buraya sarııy yerleştirin.
    Kızgın fırında 2-3 dakika tutup,sıcak sıcak üzerine limon sıkıp servis yapın.
    alıntıdır