sebzeli börek (resimli)

Konusu 'Börekler' forumundadır ve sedefonur tarafından 6 Şubat 2010 başlatılmıştır.

    6 Şubat 2010
    Konu Sahibi : sedefonur
  1. sedefonur

    sedefonur panik yok atancaz Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2009
    Mesajlar:
    10.137
    Beğenildi:
    1.154
    Ödül Puanları:
    238
    Afiyet olsun..

    Böreğin iç harcı hazırlanır.

    1 kilo yufka
    3 yumurta (ikisi yufkanın içine sürmek için, biri kızartırken galete unundan önce bulamak için)
    Galete unu
    2 soğan
    1 havuç (büyük boy)
    250 gram kıyma
    Yarım su bardağı ince bulgur
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    Maydonoz
    Tuz
    Kimyon
    Pulbiberi

    İç harcı için:
    Bulgur kaba alınır.1 bardak sıcak suyla kabartılır.
    Diğer yandan tavaya sıvı yağ konulur; soğanlar küçük küçük doğranır, yağ kızınca tavanın içine konulur.
    Soğanlar pembeleşince, kıyma ilave edilir.
    Ardından rendelenmiş havuç koyulur.
    Kıyma ve havuç pişince ocak söndürülür.
    İçine kıyılmış maydonoz, tuz, kimyon ve pulbiberi konulur.
    Yapılışı için:
    Bir yufkanın yarısına yumurtadan sürülür.Yufkanın diğer yarısı bunun üzerine kapatılır.
    Yufka 4'e bölünür.İç malzemeden içine konulur.Sigara böreği gibi sarılır.
    Önce yumurtaya bulanır, sonra da galete ununa bulanır, kızgın yağda her iki tarafı kızartılır.
    Afiyet olsun. =)
     
  2. 6 Şubat 2010
    Konu Sahibi : sedefonur
  3. sedefonur

    sedefonur panik yok atancaz Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2009
    Mesajlar:
    10.137
    Beğenildi:
    1.154
    Ödül Puanları:
    238
    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]