Sebzeli Çin Böreği Klasik

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve KilicBaligi tarafından 3 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    3 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : KilicBaligi
  1. KilicBaligi

    KilicBaligi Albay Pro Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2007
    Mesajlar:
    14.051
    Beğenildi:
    6.715
    Ödül Puanları:
    238
    Çin restoranlarında servisi yapılan klasik Çin Böreği...



    1 adet yufka
    6 çorba kaşığı çok ince doğranmış lahana
    1 adet soğan
    1 adet havuç
    1,5 çorba kaşığı sıvı yağ
    4 çorba kaşığı soya filizi
    1 çay kaşığı tuz

    Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın. Lahana, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç, soya filizi ve tuzu ilave edip 5 dakika kavurun.
    Yufkayı dört eşit üçgen parçaya bölün.
    Hazırladığınız içi yufkaların geniş tarafına paylaştırın. Kalın sigara böreği şeklinde sarın. Böreklerin her iki tarafını da kızdırılmış bol sıvı yağda kızartı Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun :)