Sebzeli Çin Çorbası

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve KilicBaligi tarafından 3 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    3 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : KilicBaligi
  1. KilicBaligi

    KilicBaligi Albay Pro Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2007
    Mesajlar:
    14.051
    Beğenildi:
    6.715
    Ödül Puanları:
    238
    Klasik çorba...



    1 adet tavuk göğüs eti
    2 adet havuç
    1 adet kabak
    1 adet pırasa
    1 su bardağı tavuk suyu
    1 yemek kaşığı sıvıyağı
    1 yemek kaşığı zencefil
    1 çay kaşığı buğday nişastası
    Karabiber
    Tuz

    Sebzeleri yıkayın.
    Kabak, pırasa ve havucu kibrit çöpü kalınlığında doğrayın.
    Tavaya sıvıyağı ve doğradığınız sebzeleri koyup, 5 dakika soteleyin.
    Üstüne tuz serper gibi nişastayı serpin,
    6 bardak su ve zar şeklinde doğranmış tavuk etlerini koyup, çorbayı 20 dakika kaynatın ve zencefili koyup karıştırın,
    10 dakika kaynatın. Çorbanın suyu azalırsa su ilave edebilirsiniz. Sıcak servis yapın
     
    Son düzenleme: 3 Temmuz 2009