Sebzeli Çin Pilavı Tarif 1

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve KilicBaligi tarafından 3 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    3 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : KilicBaligi
  1. KilicBaligi

    KilicBaligi Albay Pro Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2007
    Mesajlar:
    14.051
    Beğenildi:
    6.716
    Ödül Puanları:
    238
    Değişik şekillerde yapılan Çin pilavının tariflerinden ilki...



    2 su bardağı baldo pirinç (veya evinizdeki herhangi bir pirinç türü)
    5 su bardağı ılık su
    3 yemek kaşığı sirke
    Sebze harcı için;
    4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    2 diş sarımsak
    2 adet orta boy kuru soğan
    2 tatlı kaşığı nişasta (buğday ya da mısır olabilir)
    2 adet orta boy havuç
    1 adet orta boy kabak
    3 yemek kaşığı soya sosu

    Öncelikle, pirinci yıkadıktan sonra süzüp orta boy bir tencereye koyun. Üzerine ılık su ve sirkeyi ekleyip orta ateşin üzernde haşlanmaya bırakın. Eğer evinizde buharlı pişirme tenceresi varsa, pirinci buharda da pişirebilirsiniz.
    Diğer taraftan, sebze harcı için, derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Dövülmüş sarımsakları, soyup uzunlamasına doğradığınız soğanları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
    Uzun uzun dilimlediğiniz havuçları da hemen ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin.
    Uzunlamasına 0,5 cm kalınlığında dilimlediğiniz kabakları da ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun.
    Son olarak, soya sosunu ekleyip nişastayı ve toz şekeri serpiştirin.
    Yüksek ısılı ateşte 4-5 dakika karıştırarak soteleyip ocaktan alın.
    Haşladığınız pilavı süzün. Birkaç kez soğuk sudan geçirerek nişastasını akıtın.
    Hazırladığınız sebzeli harcın içine, süzdüğünüz pilavı ilave edip karıştırdıktan sonra sıcak veya ılık olarak servise sunun.Afiyet olsun...